"Nisam navijača iz Koteža namamio u Ritopek kod Velje!": Lakićević negirao krivicu kao i Veljin najbliži saradnik

16.07.2021

20:22 >> 06:31

0

Autor: Lj. K.

Pripadnik Belivukove kriminalne grupe negirao umešanost u nestanak i ubistvo Zdravka Radojevića

"Nisam navijača iz Koteža namamio u Ritopek kod Velje!": Lakićević negirao krivicu kao i Veljin najbliži saradnik
Copyright Foto: mup. gov.rs

Na saslušanju pred Specijalnim tužiocem za organizovani kriminal nije odbranu izneo samo Marko Miljković, najbliži saradnik vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka, već je to učinio i osumnjičeni pripadnik klana Nemanja Lakićević, koji negirao umešanost u nestanak i ubistvo navijača iz Koteža Zdravka Radojevića, za koga se sumnja da je kasnije likvidiran.

-Nisam Radojevića namamio da ode u Ritopek, nemam ništa sa njegovim nestankom i ubistvom – saznajemo nezvanično detalje Lakićevićeve odbrane, koji je odgovarao i na to da li ima posredna ili nečposredna saznanja o o ostala četiri ubistva, za koja se tereti Belivukova kriminalna grupa.

Pročitajte još

-Svoju odbranu izneo je I Belivukov najbliži saradnik Marko Miljković, koji je takođe negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

M.M./ATAImages/Printscreen

Kriminalna grupa Velje Nevolje i Marka Miljkovića tereti se za otmicu i ubistva Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

Mirjana Krstović, supruga Zdravka Radojevića iz Koteža, za koga se sumnja da su ga u novembru prošle godine oteli, ubili i iskasapili pripadnici klana Velje Nevolje, ispričala je navodno istražiteljima da je shvatila da je njen muž ubijen nekoliko dana posle njegovog nestanka.

Navodno im je rekla, kako su pisali mediji, da ju je Zdravkov drug Nemanja Lakićević danima lagao da je on živ.

Radojević je nestao je 10. novembra 2020, a posle nekoliko dana njegova porodica prijavila je nestanak policiji.

Hapšenje Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe Foto: mup. gov.rs

Kriminalna grupa Veljka Belivuka tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a od prvog proširenja istrage u maju mesecu, četvorica njih su pod sumnjom i za otmice.

Za sada se svi osumnjičeni nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestomesečni pritvor ističe 2. avgusta.

Do tada se očekuje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe, te da će sud i dalje njenim pripadnicima produžiti pritvor.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv 22 osobe pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike