Odloženo suđenje Ivani Tulović zbog bolesti sudije: Izostali i Čume i ona

16.12.2020

13:17 >> 13:30

0

Ivani Tulović sudi se povodom optužbi da je lažno svedočila na suđenju bivšem suprugu Ljubiši Buhi Čumetu

Odloženo suđenje Ivani Tulović zbog bolesti sudije: Izostali i Čume i ona
Copyright Ivana Tulić Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje Ivani Tulović, povodom optužbi da je lažno svedočila na suđenju bivšem suprugu Ljubiši Buhi Čumetu, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog bolesti sudije, ali i jer se na suđenju nisu pojavili ni optužena ni Buha, koji je trebalo da bude ispitan kao svedok.

Suđenje je odloženo za 9. februar.

Prema navodima tužilaštva, ona je, iako svesna da ne sme da laže na suđenju, prilikom odgovaranja na pitanja odbrane na suđenju njenom mužu, izjavila da nikada nije napisala “neću te ucenjivati”, da nije potpisala potvrdu od 17. novembra 2014. godine da je Ljubiša Buha prilikom boravka u pritvoru koristio lek “leponex”, da joj dve godine nije davao alimentaciju, kao i da joj je pretio kada ga je posetila u zatvoru Padinskoj skeli. Sve ove tvrdnje su, prema stavu tužilaštva, bile neistinite i netačne.

Pročitajte još

Ivana Tulović je na početku suđenja prošle godine negirala da je lažno svedočila i tada je predložila da se njen bivši suprug sasluša kao svedok.

Ljubiša Buha je prošleg leta izašao iz zatvora gde je služio kaznu zbog krivičnih dela prikrivanja kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanja istaga, za koja ga je mahom prijavila upravo bivša supruga. Kasnije je osuđen i zbog pretnji koje je tužiocu uputio tokom suđenja, pa je izdržao jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika “zemunskog klana” i optuženih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike