Miljković se bahatio prilikom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu: Šta je otkrio najodaniji Veljin saradnik

16.07.2021

20:33 >> 20:38

0

Autor: A.S.

On je delovao kao da ga je neko instruirao, da on govori u ime svih ostalih osumnjičenih

Miljković se bahatio prilikom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu: Šta je otkrio najodaniji Veljin saradnik
Copyright Printscreen/Mup

U prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) juče je počelo saslušanje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, a kako su mediji preneli, jedini koji je progovorio je upravo Miljković, koji je prilikom boravka u Tužilaštvu bio je izuzetno bahat.

Kako navode Novosti, on se ponašao kao istinski vođa kriminalne grupe, osumnjičene za najmonstruoznija dela i najmanje pet ubistava.

Pročitajte još:

Miljković se ponašao bahato i obrušio se na policijske inspektore, koji rade u istrazi zločina ove kriminalne organizacije. Poimence je nabrajao operativce, kriveći ih za to što su on i ostali u pritvoru, dodajući da će tek pričati kad počne suđenje.

Prema rečima sagovornika ovog lista, bliskog istrazi, na momente je delovalo kao da Miljković preti ljudima iz MUP i BIA, koji danonoćno rade na prikupljanju dokaza i ispitivanju svedoka o zločinima ove grupe.

– Miljković je delovao kao da ga je neko instruirao, da on govori u ime svih ostalih osumnjičenih – navodi sagovornik.

– Nije hteo da odgovara na pitanja o dokazima, koji su mu predočeni, kao i ostalim osumnjičenima, o monstruoznostima na fotografijama, već je tvrdio da mu je sve “namešteno”. Nema sumnje da će odbrana i ostalih, kao i njemu, biti da ne govore istinu, da izmišljaju i da prete. Posebno su kivni na policiju. Ipak, neki od pripadnika ove grupe nisu hteli ni ranije da postupaju po “instrukcijama” već su sarađivali i sarađuju sa istražnim organima.

Za razliku od njega, neki od osumnjičenih, kojima nije bilo dobro posle gledanja fotografija sa žrtvama, na kojima je zabeleženo odsecanje glava i udova, komadanje tela i ubistva, ispričali su svoja saznanja o svim dešavanjima proteklih godina u ovoj kriminalnoj grupi. Izneti su i detalji i pojedinosti o određenim likvidacijama.

– Suočavanje sa dokazima najteže je podneo osumnjičeni Miloš Budimir, koji je čak i povraćao – rekao je izvor Novosti.

– Brojni dokazi pribavljeni su posredstvom međunarodne pravne pomoći i “skinuti” su sa zaštićene aplikacije “skaj”, koju su koristili pripadnici ove kriminalne grupe i njihovi saradnici. Takođe, zahvaljujući onima koji su pristali da sarađuju, došlo se i do materijalnih tragova u štek-objektima Miljkovićeve i Belivukove ekipe, na stadionu Partizana i u vikendici u Ritopeku.

Kako javljaju mediji, nekoliko pripadnika ove grupe odbilo je i da gleda fotografije na kojima su zabeleženi monstruozni prizori, jer im nije bilo dobro. U ovom trenutku TOK sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije prikupio je dokaze i vodi istragu za ubistva Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića.

Izvori iz policije

Pročitajte još:

Po svemu sudeći, Marko Miljković je i dalje jako dobro obavešten ko i šta radi u MUP Srbiji i BIA, odnosno ko učestvuje u istrazi protiv ove kriminalne grupe. Sumnja se da mu informacije dostavljaju bivši policijski rukovodioci, koji tako ugrožavaju bezbednost svojih kolega i bukvalno im “rade o glavi”. Ne samo što šire laži o njima, već pokušavaju da ugroze bezbednost njih i njihovih porodica, ali i sabotiraju istragu. O ovome će se u narednom periodu pozabaviti nadležni državni organi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike