Otkrivamo ko je uhapšeni bliski saradnik Velje Nevolje: Prepolovljena mu je kazna za ubistvo nožem u navijačkoj tuči!

18.07.2021

13:24 >> 06:48

0

Autor: j.jovanovic

On je odranije poznat policiji

Otkrivamo ko je uhapšeni bliski saradnik Velje Nevolje: Prepolovljena mu je kazna za ubistvo nožem u navijačkoj tuči!
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su danas uhapsili još jednog bliskog saradnika grupe Velje Nevolje, a u pitanju je B.H., inače bivši vođa navijača FK Rad.

On je odranije poznat policiji.

Naime, Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno pre nekoliko godina prepolovio kaznu navijaču FK Rada, B.H. sa 30 godina na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Voždovca B. M, 4. avgusta 2005. godine, dok je ostalu trojicu optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti.

Pročitajte još:

Takođe, Apelacioni sud je tada  u odluci o smanjenju kazne naveo da će i kazna od 15 godina u dovoljnoj meri uticati na B.H. da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela.

U obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda navodi se i da je Apelacioni sud imao u vidu da “na strani okrivljenog nije bilo otežavajućih okolnosti”.

B.H. je 7. juna 2011. pred Višim sudom u Beogradu na ponovljenom suđenju osuđen na 30 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Za krivično delo učestvovanje u tuči A.K. osuđen je na osam godina i 11 meseci, a G.P. i A.P. na po godinu dana zatvora.

B.H. je i na prvom suđenju u decembru 2009. godine osuđen na 30 godina zatvora, dok je A.K. osuđen na tri godine, G.P. na dve i po godine, a A.P. na godinu dana zatvora, ali je ta presuda ukinuta, preneli su tada mediji.

Pročitajte još:

Četvorica navijača Rada su 4. avgusta 2005. na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači Voždovca, a B.H. je B.M. ubio sa tri uboda nožem.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike