Nastavljeno suđenje "Malčanskom berberinu": Saslušan veštak, glavni pretres za dve nedelje!

16.12.2020

15:37

0

 Glavni pretres zakazan je za 28. decembar, a inače, suđenje se odvija iza zatvorenih vrata zbog zaštite interesa maloletne devojčice

Nastavljeno suđenje "Malčanskom berberinu": Saslušan veštak, glavni pretres za dve nedelje!
Copyright MUP

Ninoslavu Jovanoviću (60), poznatijem kao Malčanski berberin, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje devojčice (12) iz Suvog Dola, nastavljeno je danas u Nišu saslušanjem predstavnika komisije Klinike za mentalno zdravlje koja je obavila pshijatrijsko veštačenje žrtve.

Glavni pretres zakazan je za 28. decembar, a inače, suđenje se odvija iza zatvorenih vrata zbog zaštite interesa maloletne devojčice.

Pročitajte još:

 Inače, Viši sud u Nišu je u novembru produžio Jovanoviću pritvor za još 60 dana zbog sumnje da bi mogao da pobegne ako se nađe na slobodi i zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi mogao da ponovi krivično delo. Takođe, nije pušten na slobodu zbog načina izvršenja ili težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiravanja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. “Malčanskom berberinu”je produžen pritvor do 15. januara.

Podsetimo, “malčanski berberin” je optužen da je 20. decembra 2019. godine oteo devojčicu koju je policija našla u ataru sela Pasjača, 29. decembra. Uhapšen je 5. januara na groblju u Malči, gde se skrivao.

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike