Višestruki lopov uhapšen u Smederevu: Za njim na snazi bilo šest poternica!

27.06.2024 | 16:32

Autor: Mi. S.

U toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv D. P. (52) bilo na snazi ukupno šest potraga koje je raspisalo više policijskih uprava

Copyright MUP

Osumnjičenom D. P. (52), na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu zbog sumnje da je počinio tešku krađu, određen je jednomesečni pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

D. P. je, kako se sumnja, navedeno krivično delo počinio takn što je 20. juna u ranim popodnevnim časovima, pošto je ušao u dvorište oštećene, najpre nasilno otvorio ulazna vrata prvog stambenog objekta u kome je izvršio premetačinu, kojom prilikom nije uzeo ništa, a nakon toga pomoću podesnog ključa koji je prethodno poneo sa sobom otključao ulazna vrata drugog stambenog objekta u kojem je izvršio premetačinu svih prostorija, prisvojivši tom prilikom 7.000 evra.

Posle toga, on je, kako se sumnja, ušao u prodavnicu mešovite robe koja se nalazi u sklopu navedenog stambenog objekta i iz fiskalne kase i novčanika oštećene prisvojio novac u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, nakon čega jepobegao.

Tokom policijskog uviđa, pronađeni su i tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet počinioca. Daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog je utvrđeno da isti boravi na teritoriji Ugrinovca, opština Batajnica, gde je u saradnji nadležnih policijskih uprava i pronađen, a po nalogu dežurnog javnog tužioca i uhapšen.

Takođe u toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv osumnjičenog bilo na snazi ukupno šest potraga raspisanih od strane više policijskih uprava zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i da je osumnjičeni višestruki povratnik za krivična dela protiv imovine.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam