Ubica Belivukovog klana na saslušanju: Uskoro će biti poznato za šta se tereti

19.07.2021

10:28 >> 11:41

0

Autor: 24sedam

Navijač Rada je Bojana Majića usmrtio sa tri uboda nožem i pušten je ranije iz zatvora

Ubica Belivukovog klana na saslušanju: Uskoro će biti poznato za šta se tereti
Veljko Belivuk/Printscreen/Youtube

Nekadašnji navijača Rada Bojan Hrvatin, ranije osuđen za ubistvo, danas će biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Hrvatin je uhapšen u subotu pod sumnjom da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, protiv koje ovo tužilaštvo od februara vodi istragu zbog najtežih krivičnih dela, među kojima su i pet ubistva, otmice, trgovina drogom i druga.

Pročitajte još

Nakon saslušanja biće poznato za koja se krivična dela tereti i da li će tužilaštvo tražiti da mu sud odredi pritvor.

Hrvatin je krajem maja 2020. godine pušten na uslovni otpust iz zatvora sa odluženja kazne od 15 godina zatvora, na koju je osuđen 2012. godine zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005. godine.

Puna kazna mu je isticala ove godine u junu, ali je po odobrenju suda pušten na uslovni otpust 13 meseci ranije.

Da su navijači Rada i Belivukovi Principi povezani, pisala je i crnogorska Pobjeda, koja je istakla da su “kavčani” angažovali navijače Rada da likvidiraju “škaljarce”.

– Crnogorski istražitelji došli su do saznanja da iza egzekucije Igora Dedovića, vođe škaljarskog klana, i Stevana Stamatovića u Atini 19. januara 2020, kao i ubistva 23. jula na Krfu Alana Kožara i Damira Hadžića, stoji nekolicina članova navijačke grupe FK Rad – navela je tad Pobjeda i dodala:

– Ovi navijači ne prezaju ni od čega – otimaju, muče, sakate i delove tela sakrivaju na različitim lokacijama. Ova brutalnost prelazi sve granice, a oni šalju poruku da se ničeg ne boje.

Belivukova ekipa je krivična dela vršila pod velom navijačke grupe Partizana “Principi”.

Četvorica navijača Rada, među njima i Hrvatin, 4. avgusta 2005. su na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica, naoružani noževima, šipkama i kamenicama, ušli u voz znajući da su tu navijači Voždovca.

Hrvatin je Majića usmrtio sa tri uboda nožem.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi