Odakle je Belivuku stizala droga: Na paketima zaplenjenog kokaina utisnuta albanska skraćenica KÇK

19.07.2021

11:29 >> 13:37

0

Autor: 24sedam

Zgrabi šta možeš u upotrebu je uveo albanski premijer Edi Rama kada je, 2019. godine, pričao o kriminalnoj organizaciji unutar albanskog pravosuđa

Odakle je Belivuku stizala droga: Na paketima zaplenjenog kokaina utisnuta albanska skraćenica KÇK
Copyright Pink/Printscreen

Svi su bili šokirani prizorima s novih fotografija zverstava Veljka Belivuka i njegove grupe, ali ono što malo ko zna je šta znači skraćenica na prikazanom paketu kokaina koji je policija zaplenila.

U nedelju uveče u emisiji “Hit tvit” otkriveni su novi detalji u vezi sa zločinima i nasiljem za koje se sumnjiče Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa.

Pročitajte još

Gostujući u emisiji, ministar policije Aleksandar Vulin pokazao je nove fotografije koje prikazuju monstruozna zlodela za koja se sumnjiči ekipa Velje Nevolje.

Pink/Printscreen

Na slikama su jezivi prizori tela bez glave, odsečena stopala, noževi u leđima, krv na sve strane, i Belivuk koji sa svojim “vojnikom” Srđanom Lalićem pozira s osmehom na licu dok drže muškarca kojeg će, kako je Vulin rekao, kasnije zaklati.

Pored ovih gnusnih prizora, gledaoci su mogli videti i zajedničke fotografije Belivuka i Miljkovića, ali i slike paketa kokaina koji je od ove grupe zaplenjen tokom racije.

Pink/Printscreen

Dok su na jednom paketu napisani inicijali poznate modne marke “Luj Viton“, drugi paket kokaina je izazvao veću pažnju i zaintrigirao javnost – šta znači KÇK?

Ova skraćenica je nastala od albanskog izraza “Kap Ça të Kapësh” i znači “zgrabi šta možeš”, a u upotrebu ga je uveo albanski premijer Edi Rama kada je 2019. godine pričao o navodnoj kriminalnoj organizaciji unutar albanskog pravosuđa.

Pink/Printscreen

Naredne,  2020. godine Rama je osmislio i “Specijalni Anti-KÇK paket”, koji je trebalo da bude važan korak u borbi protiv “terorizma, mafije i organizovanog kriminala”.

Međutim, kako pišu albanski mediji, realnost je da je Rama time samo stvorio specijalnu jedinicu koja odgovara isključivo premijeru, van pravosudnog sistema i bez ikakve supervizije, tako da je, ističu, on taj koji zloupotrebljava moć koju ima.

Pročitajte još

Uprkos svim Raminim naporima u borbi protiv ove kriminalne organizacije kojoj je sam i nadenuo naziv, niko još nije potvrdio njeno postojanje, pa se postavlja pitanje zašto se u posedu Veljka Belivuka i njegove grupe našao baš kokain s ovim oznakama, i možda najbitnije – odakle tačno on dolazi?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike