Suprugu udarao rukohvatom pištolja po glavi i telu: Policija mu u kući pronašla gomilu oružja i municije

05.06.2024

10:50

0

Autor: Mi. S.

G. B. (57) osumnjičen je za nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja

Suprugu udarao rukohvatom pištolja po glavi i telu: Policija mu u kući pronašla gomilu oružja i municije
Ilustracija - Copyright Ilustracija/Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su G. B. (57) iz Kikinde zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je u nedelju, u porodičnoj kući, nakon verbalne rasprave, rukama i rukohvatom pištolja zadao supruzi više udaraca po glavi i telu, nanevši joj tako telesne povrede. Nakon toga, G. B. je, kako se sumnja, u kući pucao iz pištolja, koji ima u legalnom posedu, i ispalio pet metaka, od kojih su se četiri zaustavila u zidu sobe i jedan u podu sobe.

Žena je zbrinuta u Opštoj bolnici u Kikindi.

Policija je potom pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičnog pronašla i uz potvrdu oduzela jedan pištolj u legalnom posedu i četiri komada vatrenog oružja u ilegalnom posedu. Takođe, od osumnjičenog je uz potvrdu oduzeto 2.168 komada municije u legalnom posedu i 890 komada municije u ilegalnom posedu.

G. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Kikindi, a potom mu je Osnovni sud u Kikindi odredio jednomesečni pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike