Belivukov đavolji advokat: Velju oslobodio, „zemunca“ proglasio nestalim, svedoka protiv Šarića ućutkao kao u filmu KUM!

24.07.2021

06:50 >> 11:11

0

Autor: j.jovanovic

Advokat Lazarević odgovorio je da nije konsiljere, već samo advokat, i da će o svemu ovome detaljnije govoriti kada se završi istraga

Belivukov đavolji advokat: Velju oslobodio, „zemunca“ proglasio nestalim, svedoka protiv Šarića ućutkao kao u filmu KUM!
Copyright MN Press

Advokat Dejan Lazarević, koga je glavni urednik „Informera“ Dragan Vučićević na tv Pink označio kao konsiljerea mafije, jer je nagovorio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da lažno optužbe predsednika Srbije, u dugogodišnjoj karijeri zastupao je brojne vođe kriminalnih grupa, koji su se, upravo njemu zahvaljujući, našli na slobodi, uprkos sudskim procesima, ili su volšebno pobegli iz zemlje.

Iz radne biografije advokata Lazarevića, između ostalog, izdvajamo da je bio u timu advokata koji je pre tri godine oslobodio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za ubistvo karatiste na šinama. Zatim, da je bio advokat istaknutog člana „zemunskog klana“ Ninoslava Konstantionovića koji je nestao posle „Sablje”, kao i vođi novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, koji je zahvaljujući dojavi 2006. godine uspeo da pobegne iz zemlje, i pored opsežne istrage koja se tad protiv njega vodila.

Pročitajte još:

Ipak, jedan od najupečatljivjih trenutaka iz Lazarevićeve advokatske prakse, u koju je ušao nakon što je bio višegodišnji stručni saradnik u istrazi, jeste ročište koje je podsećalo na kadrove kultnog filma KUM – kada je pokajniku u sudnicu doveden otac sa Sicilije, kako bi ućutkao sina da optuži vođu sicilijasnke mafije u Americi Majkla Korleonea.

Na ročištu na kome je svedok saradnik protiv Šarića trebalo da svedoči, i optuži Pljevljaka za šverc kokaina, u  sudnicu Specijalnog suda doveden je njegov otac iz Crne Gore, posle čega se svedok saradnik uznemirio i nije mogao da da iskaz. Advokat koji je i tada zastupao Šarića, upravo je Dejan Lazarević.

Prema navodima urednika „Informera“, advokat Lazarević je bio “konsiljere”, odnosno savetnik i jedan od zagovornika plana prema kome je trebalo napraviti lažnu aferu i optužiti predsednika Vučića za kontakte sa vođama kriminalne grupe Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem!

Navodno, Lazarević je dogovarao  sa svojim klijentima kakav će iskaz dati i na koji način će iskonstruisati priču sa ciljem da se umeša predsednik Aleksandar Vučić.

Povodom ovih navoda, kontaktirali smo advokata Dejana Lazarevića, i upitali ga kakav je njegov komentar na ove optužbe, odnosno, da li je on konsiljere, kao što je rečeno u toj televizijskoj emisiji.

Advokat Lazarević je rekao da će o svemu ovome detaljnije govoriti kada se završi istraga, a zatim negirao da je “konsiljere”.

-Komentar ću dati kada se završi istraga. Ja nisam konsiljere, već sam advokat. I moje klijente sam savetovao da govore istinu i isključivo istinu- ukratko je prokomentarisao advokat Lazarević za 24sedam.

MN Press

Svojevremeno, mediji su preneli, da advokat Lazarević ima lično obezbeđenje, bez kojeg ne izlazi napolje.

Istrage protiv Lazarevića

Prethodno, u medijskim natpisima, spominjao se pre dva meseca, tačnije, pominjan je u toku istrage zbog navodnog unošenja telefona u Centralni zatvor, koji je prema pisanju medija, završio kod Marka Miljkovića.

Isto tako, prema pisanju medija, navodno se protiv Lazarevića vodila istraga zbog podstrekivanja na lažna prijavljivanja državnih organa i državnih funkcionera i iznošenja lažnih navoda u medijima.

U žižu javnosti je dospeo sinoć kada je u specijalnoj emisiji na TV Pink urednik lista Informer Dragan J. Vučićević, podsetimo, pročitao transkripte razgovora izmežu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koje je, kako je rekao, sa njima vodio njihov advokat Dejan Lazarević.

ATA Images

Takođe, urednik Informera, Dragan J. Vučićević je naveo da je njegova redakcija došla u posed snimka na kome se navodno čuje razgovor koji navodno vode advokat Dejan Lazarević, Veljko Belivuk i Marko Miljković. Vučićević je istakao da, zbog dalje istrage, neće objaviti snimak, ali je pročitao transkripte razgovora.

On je sinoć otkrio kako su navodno izgledali transkripti tog razgovora.

– Predsednik je govorio o onome što je u toku, i što će tek da krene. I ta operacija između svih njih, oni imaju plan da ubiju Vučića, da preko njega, i njegovim ubistvu pokušaju da se izvuku od odgovornosti. Postoje neverovatni i čvrsti dokazi, i oni znaju da nemaju ikakve šanse da se izvuku – objasio je Vučićević.

– Snimke nećemo objaviti u tom obliku, jer su nam advokati i pravnici objasnili da možemo da oborimo sudski proces, i presudu – rekao je Vučićević i pročitao deo istoimenih razgovora:

Na prvom snimku, navodno razgovaraju Marko Miljković i advokat Dejan Lazrević.

Marko Miljković: Treba da pustimo to, da slažemo, da izazovemo reakciju javnosti… A za tim, za tom pričom što ću ciljano da plasiram, za tim “Krik” plače, jedva će čekati da sve to objave…

Printscreen/Pink

Dejan Laazrević: Tako treba, baš tako. Da ste bili u vezi, da je to sve sistem, država, da ste radili u dogovoru…

Miljković: Izmisliću da smo se sastajali sa Vučićem, sa njim se sastajali redovno… Ko kaže da se nismo sastajali…

Lazarević: Ne, ne, ne… to je onda reč na reč.

Miljković: A on kad bude čuo (diktira ime…) Pa, za tim “Krik” plače, stvarno plače… E, njega, glavnog, kad pecneš za to… Ne možeš da shvatiš, haos nastaje. Samo se postavi pitanje “odakle u istoj zgradi i vi i on”, a koga boli ku*ac šta je stvarno u stvari bilo. I kraj! A ja ću da kažem u sudu da smo se tu sastajali, tu kod njegove devojke i da nam je ona prenosila sve informacije. A ako mu treba celo odeljenje, celo odeljenje ću da nađem…

Lazarević: Odlično, odlično… Vrhunski!

Na drugom snimku razgovaraju Veljko Belivuk i advokat Dejan Lazarević.

Dejan Lazarević: Sve je dogovoreno, reći ćemo, znaš, da ste se viđali sa Žvalavim… Redovno…

Veljko Belivuk: Jeste, brate, jeste, tako ćemo… Reći ćemo i da smo imali snimljeno, ali su mi uzeli risiver, pa su snimci kao obrisani, pa sad nemam snimke, a imao sam ih…

Lazarević: Da, da… A da bi se dodatno zamutilo, reći ćemo da možda ipak negde imamo snimke, da smo neki deo i presnimili…

Belivuk: Super, tako ćemo sve. I u “Krik” sve, to obavezno…

Vučićević je u emisiji kazao da je advokat Lazarević očigledno savetovao Belivuka i Miljkovića da lažu i izmišljaju. Dodao je da je mnogo dokaza, gde oni pokušavaju da ucene predsednika Vučića i funkcionere, ne bi li država odustala.

– Oni hoće da ubiju psihološki predsednika, ne bi li odustao. To je apsolutno sve nameštaljka, koja je uvezana sa njihovim medijima – istakao je Vučićević.

Pročitajte još:

On dodaje da je tekst, koji je objavio KRIK pokrenuo lavinu, gde su se uključili i Đilas i njegovi političari. Vučićević je objavio transkript razgovora advokata Dejana Lazarevića sa Miljkovićem i Belivukom i rekao da je Lazarević konsiljere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike