Ranio radnika obezbeđenja u restoranu: Optužnica za pokušaj ubistva u Skadarliji

08.05.2024

15:39

0

Gojko Đ. tereti se da je pokušao da ubije radnika obezbeđenja lokala D. K.

Ranio radnika obezbeđenja u restoranu: Optužnica za pokušaj ubistva u Skadarliji
Snimak napadača sa nadzorne kamere - Copyright Sigurnosne kamere/Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv Gojka Đ. zbog sumnje da je 3. decembra 2023. godine u jednom restoranu u Skadarskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u radnika obezbeđenja D. K. i naneo mu teške telesne povrede. Optužnicom je obuhvaćen i Strahinja M. zbog sumnje da je prikrivanjem tragova, pomogao Gojku Đ. da ne bude otkriven.

Gojko Đ. se tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Strahinja M. se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Gojku Đ. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Prema navodima optužnice, Gojko Đ. je 3. decembra prošle godine oko 23.52 časa u jednom ugostiteljskom lokalu u Skadarskoj ulici, pokušao da ubije radnika obezbeđenja tog lokala D. K, kao i da je neovlašćeno nosio pištolj.

Nakon kraće verbalne rasprave sa D.K. u njega je ispalio više hitaca iz pištolja, nanevši mu tešku telesu povredu, nakon čega je napustio lice mesta.

Strahinja M. je, kako se sumnja, nakon toga otišao do stola gde je sedeo Gojko Đ, uzeo njegova dva mobilna telefona sa stola i sakrio ih u Kosovskoj ulici, u pasažu iza betonskog stuba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike