Na Horgošu zaustavljen autobus iz Nemačke: Carinici ispod sedišta pronašli zaštićene vrste reptila! (FOTO)

29.04.2024

14:26

0

Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom

Na Horgošu zaustavljen autobus iz Nemačke: Carinici ispod sedišta pronašli zaštićene vrste reptila! (FOTO)
Copyright Uprava carine

Carinici u saradnji sa policijom sprečili su na Horgošu pokušaj krijumčarenja tri jedinke zaštićenih vrsta zmija i jedne zaštićene kornjače, saopštila je danas Uprava carina Republike Srbije.

Slučaj je otkriven u subotu kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Grčka.

Kako se navodi u saopštenju, iako su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su tokom kontrole ispod zadnjeg reda sedišta najpre pronašli kutiju od stiropora, sa tri platnene vreće u kojima su se nalazili reptili.

Potom je iznad sedišta, u boksu za ručni prtljag, pronađen i terarijum sa jednom živom kornjačom.

Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom.

Reč je o dve jedinke Zelenog aborelnog pitona ''Morelia virdisa'', jednom primerku Smaragdne aborelne boe ’’Corallus caninus’’ i jednom primerku Ruske kornjače ''Testudo horsfieldii''. Krijumčarene životinje su odmah predate Graničnoj veterinarskoj inspekciji radi zbrinjavanja u ZOO vrtu Palić.

Jedan od vozača, koji se izjasnio da je zmije preuzeo kao pošiljku, kao i jedan od putnika koji se javio kao vlasnik kornjače, predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike