Detalji užasa u "Beomedikusu": Gazdarica otpala, ostali samo kozmetičar i lekar! (FOTO)

19.04.2024

18:15

0

Krivičnu prijavu protiv V. P., vlasnice "Beomedikusa", podneo je bio punomoćnik A. I., koja je zadobila teške povrede u ordinaciji

Detalji užasa u "Beomedikusu": Gazdarica otpala, ostali samo kozmetičar i lekar! (FOTO)
Copyright Prvo osnovno javno tužilaštvo Profimedia

Agonija pacijentkinje A. I., koja je zbog nestručne intervencije zadobila teške povrede u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", trajala je nedeljama. Prvo osnovno javno tužilaštvo, prvo je postupalo po krivičnoj prijavi koju je advokat pacijentkinje podneo protiv V. P., vlasnice "Beomedikusa" i M. Ž,, koji je kasnije uhapšen. Tom prijavom, oni su osumnjičeni za nesavesno pružanje lekarske pomoći.

U toj prijavi naloženo je Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave za grad Beograd da obavi razgovor sa prijavljenima, imajući u vidu da je u krivičnoj prijavi navedeno da je pacijentkinja A. I., nakon pregledai i rutinske intervencije laserom "Plazma CO2", došlo do komplikacija usled kojih je zadobila teške povrede i to deformitet stopala, koji je morao biti saniran hirurškom intervencijom celog levog stopala A. I.

Prvo osnovno javmo tužilaštvo
Levo stopalo pacijentkinje A. I.

Nakon prikupaljanja potrebnih obaveštenja i prikupljanja materijalnih dokaza, javni tužilac će preduzeti sve neophodne radnje radi utvrđivanja potpunog i pravilnog činjeničnog stanja, navedeno je u saopštenju tužilaštva objavljenom 11. aprila.

Prvo osnovno javno tužilaštvo danas je saopštilo da su uhapšeni kozmetičar M. Ž. i lekar opšte prakse D. O., koji su osumnjičeni su za teško delo protiv zdravlja ljudi, jer su unakazili pacijentkinju. 

Osumnjičeni M. Ž. je danas izneo odbranu nakon koje, po savetu branioca, nije želeo da odgovara na pitanja tužioca. Lekar D. O. iskoristio je zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Prvo osnovno javmo tužilaštvo
Stopalo A. I. nakon intervencije

Tužilaštvo je predložili da Prvi osnovni sud u Beogradu obojici osumnjičenih odredi jednomesečni pritvor. U daljem toku postupka, Prvo osnovno javno tužilaštvo će ispitati svedoke i to najpre A. I., zatim doktorku M. K. koja je prva ukazala pomoć nakon predmetne intervencije, kao i lekara Instituta sa Banjice, koji je obavio hiruršku operaciju stopala sa transplantacijom kože.

Biće preduzeto i medicinsko veštačenje povreda i druge dokazne radnje, a već je podnet zahtev za inspekcijski nadzor.

Portal "Beomedikusa", posle hapšenja dvojice zaposlenih, nije u funkciji. Na portalu, izneđu ostalog, navode da "primenjuju najnovije tehnologije i da uz individaualni pristup najveću pažnju posvećujemo edukaciji, sigurnosti i privatnosti klijenta".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike