Sudar voza i teretnjaka kod Lajkovca! Vozač povređen

09.04.2024

15:38

0

On se nije zaustavio ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila

Sudar voza i teretnjaka kod Lajkovca! Vozač povređen
Ilustracija - Copyright Profimedia

Na delu barske pruge između Lajkovca i Lazarevca došlo je do sudara teretnog vozila i putničkog automobila, pri čemu je vozač putničkog vozila lakše povređen, saopštilo je danas akcionarsko društvo za železnički prevoz robe "Srbije Kargo".

Vozač drumskog vozila nije se zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila i kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu, navodi se u saopštenju.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 20 vagona, tovarenih ugljem i saobraćala je na relaciji Piskanja - Vreoci.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Zajednička železnička komisija "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija Kargo" izašli su na lice mesta za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje ove nesreće.

Saobraćaj je trenutno u prekidu, a u kratkom vremenskom periodu biće normalizovan. Železničke kompanije "Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi, ističe se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike