Makrou tri godine zatvora: Ovako je funkcionisala beogradska mreža prostitucije

30.03.2024 | 15:55

Jovici Drobnjaku izrečena je i novčana kazna od 250.000 dinara, dok je Danja Milanović osuđena na dve godine robije i 200.000 dinara

Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio vođu kriminalne grupe Jovicu Drobnjaka na tri godine zatvora za posredovanje u vršenju prostitucije. Kao neosnovane su odbijene žalbe branilaca okrivljenih i potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda.

Drobnjak mora da plati i novčanu kaznu od 250.000 dinara, dok je Danja Milanović pravosnażno osuđena na kaznu zatvora od dve godine i 200.000 dinara. Oboje su osuđeni za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u vršenju prostitucije.

Drobnjak je od septembra 2022. do maja 2023. godine organizovao kriminalnu grupu sa ciljem sticanja novca od prostitucije, a lično je ili preko pripadnika grupe pronalazio žene u Beogradu i Aranđelovcu i podsticao ih na vršenje seksualnih usluga.

Foto:Profimedia
 

Obećavao im je prevoz do adresa klijenata i ličnu zaštitu. Nakon njihovog pristanka, zakupljivao je stanovw u Beogradu, u kojima su boravile ove žene, a koje je obezbeđivao član grupe Klarl Daniel.

Drobnjak je izdavao naloge osuđenim pripadnicima grupe, odnosno sekretaricama Bosiljki Grabovac i Željani Štreker, kao i Danji Milanović, da na internet portalu namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljaju i ažuriraju oglase sa fotografijama i brojevima telefona žena i da po njegovom nalogu sa klijentima ugovaraju vrste seksualne usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu.

Organizovao je pružanje seksualnih usluga i sprovodio devojke do ugovorenih mesta, njihovu predaju klijentima, i način raspodele novca stečenog kroz prostituciju, od troškova i podele zarade.

Danja Milanović oglašena je krivom što je od marta do 10. maja 2023. postala pripadnica ove grupe sa tačno definisanim ulogama.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug