Uhapšen službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija: Ovo je razlog

16.03.2024

19:57

0

Zadržana lica će u zakonskom roku biti privedena u prostorije VJT radi saslušanja - navodi se u saopštenju

Uhapšen službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija: Ovo je razlog
Ilustracija - Copyright Profimedia

Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija E.P. (54) iz Leskovca je uhapšen zbog primanja mita dok je osuđenik R.J. (46) iz Vlasotinca lišen slobode zbog sumnje da mu je dao mito.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije određeno je zadržavanje do 48 sati E.P. zbog krivičnih dela primanje mita i zloupotrebe službenog položaja a licu R.J. zbog davanja mita. Postoje osnovi sumnje da je E.P. kao poverenik za izvršenje vanzavodskih krivičnih sankcija Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde za nadležnost viših sudova u Leskovcu i Vranju u toku 2023. i 2024. godine primio imovinsku korist u vidu izvedenih građevinskih radova od R,J. lica osuđenog na kaznu zatvora kako bi mu odobrio da suprotno Zakonu o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, napusti prostorije u kojima je izdržavao kaznu kućnog zatvora dok je R.J. na taj način izvršio krivično delo davanje mita - saopštilo je VJT Niš.

Kako je dalje navela ova pravosudna institucija, postoje osnovi sumnje da je E.P. u istom periodu prekoračenjem svojih službenih ovlašćenja za osam lica koja izdržavaju kaznu kućnog zatvora, pribavila imovinsku korist dozvolivši im da suprotno zakonu napuštaju prostorije u kojima izdržavaju kazne da bi od njih tražila usluge izvođenje fizičkih poslova kod nje i njenih bliskih rođaka i prijatelja.

-Zadržana lica će u zakonskom roku biti privedena u prostorije VJT radi saslušanja -zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike