Nije sintetička droga već heroin: Zapanjujući rezultati analize narkotika otkrivenog na Preševu

13.03.2024

16:48

0

Autor: Mi. S.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama

Nije sintetička droga već heroin: Zapanjujući rezultati analize narkotika otkrivenog na Preševu
Heroin zaplenjen na Preševu - Copyright Uprava carina

Detaljnom analizom uzoraka tovara praškaste materije otkrivene na prelazu Preševo 6. marta, utvrđeno je da je reč o heroinu, a ne o sintetičkoj drogi kako se prvobitno sumnjalo.

Carinski službenici su drogu pronašli u pregrađenom rezervoaru kamiona u kom su hteli da prokrijumčare više od 42 kilograma droge.

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

Detaljnim pregledom su sumnje sa snimka skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je ostatak poslužio za skrivanje droge.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin.

Zaplenjeni tovar je predat policiji, a uzorci praškaste materije poslati su na detaljnu analizu u Nacionalni centar za za kriminalističku forenziku MUP-a na detaljnu analizu kojom je potvrđeno da se radi o heroinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike