"Ušivali su me nakon što je monstrum hteo da me ubije": Stravične reči Tamare (40), koju je muž izrešetao!

01.08.2021

20:45 >> 08:18

0

Autor: J.J.

Rodić je u suprugu pucao u trenutku kada je ulazila u automobil koleginice, da bi zatim pucao sebi u glavu

"Ušivali su me nakon što je monstrum hteo da me ubije": Stravične reči Tamare (40), koju je muž izrešetao!
Privatna arhiva/Pixabay

Tamaru Lakićević (40), direktorku Predškolske ustanove Surčin, suprug Duško Rodić (41), pokušao je da ubije 18. decembra 2017. godine ispalivši u nju četiri hica iz pištolja na parkingu na Novom Beogradu!

Naime, Rodić je u suprugu pucao u trenutku kada je ulazila u automobil koleginice, da bi zatim pucao sebi u glavu. Uprkos teškim povredama, oboje su preživeli.

Pročitajte još:

Rodića je, podsetimo,  Viši sud u Beogradu, osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina, pet godina zbog pokušaja ubistva žene i godinu dana zbog nelegalnog nošenja oružja, što je potvrđeno na apelaciji u martu 2019. godine.

U razgovoru za 24sedam, Tamara Lakićević kaže da se i posle tri i po godine od ovog akcidenta, suočava sa brojnim posledicama, ali i traumama.

Tamara Lakićević Privatna arhiva

-Konstatno sam na fizikalnim terapijama, a imam i trajno oštećenje leve noge. Desna ruka mi je bila povređena, a ušivana su mi jetra i pluća. Preživela sam nekako i verovatno sam jedna u milion, jer nažalost mnoge žene ne prežive taj horor. Dugo je trajala borba da stanem na noge i nekako počnem život ispočetka. Nažalost, to je samo jedna u nizu karika svega onoga što sam kao žrtva preživela, a preživela sam “atentat” od strane supruga. Kada sam ga videla u sudnici bez lisica, tražila sam, da me za svaki slučaj zaštite, ali su mi rekli da ne dramim, jer imamo zajedničko dete- objašnjava ona.

Kako dodaje, izražava nezadovoljstvo što se zvanično ni posle tri i po godine nije razvela od, navodi, čoveka koji je pokušao da je ubije.

-Postupak za razvod braka trajao je tri i po godine i okončan je u aprilu. Međutim, suparnička strana se žalila, tako da presuda Trećeg suda još nije pravosnažna. Napominjem, da već tri i po godine, ne mogu da se razvedem od monstruma, pa sam samim tim onesposobljena, ali i ucenjena u smisliu da ne mogu da nastavim život dalje. Takođe, spomenula bih i njegove roditelje pošto su otuđili sve zajedničko što smo stekli u braku, i traže izjednačavanje, pa bih dodala da za razliku od njihovog sina, ja nisam ubica, niti ću ikada biti. Dakle, bliži se četiri godine njegove kazne, gde realno gledajući može biti pušten na vikende. I mogu reći da sam zbog toga kao majka i kao žena veoma zabrinuta i pitam se, šta će se desiti kada se monstrum nađe na sobodi?- pita se Tamara.

Vreme ne leči

Kako kaže, ne zna šta je bio Duškov motiv da pokuša da je ubije.

Foto: 24sedam /Katarina Mihajlović

-Sve vreme se postavlja pitanje šta sam uradila, odnosno, društvo vas odmah okarakteriše, da ste nešto morali da uradite, da izazovete u njemu, čim je pokušao da me ubije. Koji je dovoljan razlog za tako nešto? Dakle, razlog da nekoga ubijete, u ovom slučaju majku svog deteta, ne postoji. Viktimizacija žrtve je nešto sa čim se žrtva kad tad susretne. Mučno je to kada znate da se tokom postupka morate braniti za nešto, za šta niste krivi. Niti ste mogli da promenite, niti da utičete na odluku nekoga, ukoliko je odlučio da vas ubije.. Branite se, što ste živi, što ste preživeli- zaključuje Tamara.

Podsetimo, direktorka Predškolske ustanove „Surčin“ Tamara Rodić teško je povređena kada je u nju pucao suprug Duško Rodić oko osam sati ujutru na Novom Beogradu pre nekoliko godina. Rodić je suprugu upucao u stomak na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića, a zatim je sebi pucao u glavu.

Pročitajte još:

Ova drama se odigrala ispred zgrade u kojoj su živeli, kada su supružnici krenuli na posao, a po Tamaru su došli kolega i koleginica službenim autom iz vrtića u Surčinu.

Motiv ovog krvavog pira i dalje je nepoznat. U ovoj porodici do sada nije bilo prijava za nasilje, a pištolj iz kog je pomahnitali suprug pucao je bio držan ilegalno, bez dozvole. Tamara je upucana sa četiri metka od kojih je zadobila pet prostrelnih rana.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti