Jovan iz Niša mora na lečenje: Pokušao da ubije nožem emotivnu partnerku, pa sebi prerezao vrat! (FOTO)

04.03.2024

13:34

0

Jovanu Nikoliću (41) koji je pokušao da ubije Svetlanu S. (63) boluje od nespecifikovane neorganske psihoze

Jovan iz Niša mora na lečenje: Pokušao da ubije nožem emotivnu partnerku, pa sebi prerezao vrat! (FOTO)
Mesto pokušaja ubistva u Nišu - Copyright 24sedam/M.K.

Viši sud u Nišu izrekao je meru obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi Jovanu Nikoliću (41) iz Niša, jer je pokušao da na podmukao način ubije Svetlanu S. (63) sa kojom je bilo u emotivnoj vezi.

Jovan je bio optužen za pokušaj teškog ubistva, ali je veštačenjem utvrđeno da boluje od nespecifikovane neorganske psihoze, pa je VJT Niš zatražilo meru lečenja umesto kaznu zatvora.

Jovanova odbrana je tvrdila da pokušaj teškog ubistva nije dokazan zbog čega on može da odgovara samo za nanošenje lake povrede.

Njegov advokat Petar Stanojević je u završnoj reči takođe predložio da ukoliko sud nađe da je kriv, da mu se izrekne mera lečenja ali sa slobode, s obzirom da su i veštaci naveli da tokom izrade izveštaja nije pokazivao nikakve znakove agresije.

Sa druge strane viši javni tužilac Irena Radivojević je kazala da bi boravkom na slobodi postojala opasnost da Jovan počini isto ili teže krivično delo.

24sedam/M.K.
Svetlana S.

Radivojevićeva je istakla da je izvedenim dokazima utvrđeno da je Jovan počinio krivično delo za koje se tereti.

Punomoćnik oštećene advokatica Tamara Antić, kazala je da sud posebno treba da ceni bezobzirnost koju je Jovan iskazao prilikom izvršenja krivičnog dela.

Meru bezbednosti sud će obustaviti kada utvrdi da je prestala potreba za obaveznim lečenjem i čuvanjem. Do upućivanje na lečenje i čuvene produžen mu je pritvor. On će na lečenje biti upućen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Mera će biti proveravana na devet meseci, piše Blic.

24sedam/M.K.
Mesto napada nožem u Nišu

Ona je upućena na parnični postupak radi nadoknade za ostvarivanje svojih prava zbog pretrpljenih povreda.

Podsetimo, kako je pred Višim sudom u Nišu Svetlana S. (63) opisala, u kući u Knjaževačkoj ulici, Jovan Nikolić (41) iz Niša pokušao da je ubije na podmukao način, a potom sebi presekao vrat.

Svetlana je demantovala Nikolićevu odbranu da je hteo samo da je zaplaši jer se sumnjao da ga navodno vara kao i da nije bilo otimanja oko noža, već je opisala kako se sve vreme borila za goli život budući da je za dvadesetak minuta izgubila dva i po litra krvi.

- Gledala sam samo kako da pobegnem iz te prostorije. On me je vukao za kapuljaču I davio me, kako bi me uvukao u sobu. Tu u hodniku je bila najstrašnija borba, kako sam uspela da izađem ni sama ne znam. Uhvatila sam se za gelender strmog stepeništa da me ne bi gurnuo a drugom rukom sam uspela da mu nekako izbijem nož. Krv lipti na sve strane, on me vuče za kapuljaču dok silazimo. Borimo se oko noža koji je pao na prvo odmorište. Opet sam uspela da mu ga izbijem iz ruke ali me je posekao po prstu – opisala je Svetlana detalje krvave drame.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike