Prisvojio više od milion dinara! Kruševljanin četiri godine radio po istoj šemi, a onda su inspektori razotkrili sve

19.02.2024 | 13:00

Autor: Redakcija 24sedam

On se sumnjiči da je, radeći u jednom privrednom društvu u Velikoj Drenovi, u toku 2020. godine, naručivao i preuzimao robu od dobavljača, koju je prisvajao radi sticanja koristi

Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. J. (40) iz okoline Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

On se sumnjiči da je, radeći u jednom privrednom društvu u Velikoj Drenovi, u toku 2020. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u ime tog privrednog društva, bez naloga poslodavca i mimo njegovog znanja, naručivao i preuzimao robu od dobavljača, koju je potom, kako se sumnja, prisvajao radi sticanja koristi.

Pritom, on je uredno evidentirao knjigovodstveni ulaz naručene robe u magacin, uz dostavljanje potpisanog računa kako bi naručilac navedenog privrednog društva kupljenu robu platio dobavljaču, iako deo robe nije fizički donosio u magacin te firme, već ju je, kako se sumnja, zadržavao za sebe.

Na taj način, G. J. je, kako se sumnja, za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.580.365 dinara, za koliko je oštetio navedeno privredno društvo.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam