Obeležena godišnjica požara u kafiću "Laundž": Da se tragedija nikad više ne ponovi! (FOTO)

17.02.2024

16:29

0

Spomen-ploča podseća na Miloša i Mirjanu Pekić, Milenu Kolundžić, Borisa Bjekića, Dušicu Kulaš, Mariju Gavrančić, Vladana Dragovića i Branku Saković

Obeležena godišnjica požara u kafiću "Laundž": Da se tragedija nikad više ne ponovi! (FOTO)
Pomen žrtvama ispred "Laundža" - Copyright Dnevnik/F. Bakić

Šesnaest godina prošlo je od požara u kafiću "Laundž”, u kojem je 17. februara 2008. poginulo osmoro mladih, a porodice, prijatelji, predstavnici vlasti i građani položili su danas bukete cveća ispred spomen-ploče u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, pored pasaža u kom se dogodila tragedija.

Da se ne zaboravi i više nikada ne dogodi, spomen-ploča podseća na stradale - brata i sestru Miloša i Mirjanu Pekić, Milenu Kolundžić, Borisa Bjekića, Dušicu Kulaš, Mariju Gavrančić, Vladana Dragovića i Branku Saković.

Osim porodice i prijatelja, cveće ispred spomen-ploče položio je i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

- Grad Novi Sad ulaže napore i preduzima mere u okviru svojih nadležnosti, u cilju povećanja opšte bezbednosti građana - navode iz Kabineta gradonačelnika napominjući da je jučerašnji datum jedan od najtragičnijih u novijoj istoriji grada, te da porodice i prijatelji nastradalih evociraju najbolnije uspomene svakog 17. februara kako bi skrenuli pažnju javnosti da se ovakva tragedija više nikad ne desi.

Podsećamo da je za izazivanje požara, u kojem je stradalo osmoro mladih, uzrasta od 19 do 23 godine, Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen na 12 godina zatvora. Na osnovu Zakona o amnestiji 2012. godine, njemu je smanjena kazna na devet godina zatvora. Suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan osuđeni su na po sedam godina, dok je zbog pomaganja u izazivanju požara na zatvorsku kaznu od dve godine osuđen i Bojan Kulačanin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike