Dosije ubijenog u Zemunu: Bacio bombu na "Pink", umešan u ubistvo, zašio usta....

17.02.2024

11:51

0

Autor: 24sedam

Milan Šuša bio osuđen na 11 godina zatvora

Dosije ubijenog u Zemunu: Bacio bombu na "Pink", umešan u ubistvo, zašio usta....
Milan Šuša - Copyright Printscreen/Facebook

Milan Šuša (39), koji je ubijen oko 10 sati na uglu ulica Kumanovske i Đoke Kovačevića, u naselju Železnička kolonija, bio je osuđen na 11 godina zatvora zbog pokušaja ubistva. Na njega je jutros pucao komšija i usmrtio ga sa dva metka u glavu, a policija traga za napadačem.

U junu 2021. godine počeo je štrajk glađu, a 14. jula žicom je sebi zašio usta. Pisalo se tada i da je imao pravo da jednom u dva meseca vidi članove porodice, a od uprave zatvora u Padinskoj Skeli tražio je češće posete da bi suprugu, ćerku (14) i sina od tada devet meseci mogao da zagrli i poljubi bez staklene pregrade.

Dva ubistva za šest sati

Ubistvo Šuše drugo je u Beogradu za nepunih šest sati. Oko četiri sata posle ponoći, na uglu Ustaničke i Ulice Grčića Milenka na Voždovcu, nožem u grudi je ubijen mladić (27). Drugi muškarac (23), takođe je uboden, ali je prošao sa lakšim povredama. Policija traga za dvojicom napadača.

Tada je objasnio da je usta zašio žicom zbog radikalizacije štrajka, "da bi skrenuo pažnju nadležnima".

O Šuši se pisalo i 2012. godine kada je pronađeno telo muškarca u Lipovačkoj šumi u Beogradu. Obdukcijom je utvrđeno da je reč o Nikoli Serdaru (32) iz Zemuna, sa kojim se Šuša navodno sukobio.

Šuša je, ipak, postao poznat javnosti 2009. godine, kada je sa Goranom Petrovićem bacio "kašikaru" na zgradu RTV "Pink" na Dedinju. Nekoliko dana kasnije su uhapšeni u stanu u Nišu u kome su se skrivali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike