Carinici na Kelebiji zapanjeni! Zaustavili kombi, a onda zanemeli od šoka, evo šta su pronašli (FOTO)

09.02.2024

19:28

0

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao kombi ''VW Crafter'' domaćih registarskih oznaka koji se, uputio ka Nemačkoj

Carinici na Kelebiji zapanjeni! Zaustavili kombi, a onda zanemeli od šoka, evo šta su pronašli (FOTO)
Suvo meso u kutijama - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

Carinici su 9. februara 2024. godine na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa spakovanog u tovarni deo jednog kombija.

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao kombi ''VW Crafter'' domaćih registarskih oznaka koji se, prema rečima vozača, uputio ka Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je izjavio da sem ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA
 

Međutim, kada su carinici otvorili tovarni deo kombija radi detaljne kontrole, zapuhnuo ih je karakterističan miris suvog mesa koje vozač nije ni pomenuo.

TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA
 

Ubrzo je utvrđeno da se u teretnom delu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda i to: 130 kg goveđe pršute, 40 kg sudžuka i 30 kg suve ovčetine.

S obzirom da se radi o osetljivoj robi životinjskog porekla, neprijavljenoj, bez deklaracije i prevoženoj u nehigijenskim uslovima, o otkrivenom krijumčarenju je odmah obaveštena nadležna Granična veterinarska inspekcija.

TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA
 

Podsećamo da putnici sa sobom mogu nositi hranu, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe i koja je pritom fabrički upakovana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike