Svi radnici povređeni u Namenskoj su u stabilnom stanju

08.02.2024

09:38

0

Nesreća se juče dogodila u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.

Svi radnici povređeni u Namenskoj su u stabilnom stanju
Copyright Tanjug/Video

Svih šest pacijenata povređenih u požaru, koji se u sredu dogodio u fabrici "MB Namenska" u Lučanima, u stabilnom je opštem stanju, rečeno je jutros u Opštoj bolnici u Čačku

"Četiri pacijenta koja su inicijalno primljena na hirurgiju, danas se puštaju na kućno lečenje sa konstatovanim lakim telesnim povredama. Preostala dva pacijenta koja su primljena u jedinicu intenzivne nege zadržavaju se na daljem lečenju na odeljenju hirurgije", rekla je Marija Stranjanac, specijalista urgentne medicine i portparol Opšte bolnice Čačak.

Svih šest pacijenata je, nakon požara u fabrici, prvu lekarsku pomoć dobio u Domu zdravlja u Lučanima, nakon čega su transportovani u čačansku Opštu bolnicu. 

Nesreća se juče dogodila u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.

Povređeni radnici su posle ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni u bolnicu u Čačak. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe.

Oglasili su se i iz fabrike "Milan Blagojevć" i saopštili da snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike