Bez milosti: Dobio metak u glavu dok se molio! Snimak ubistva slali da se pohvale

05.08.2021

07:00 >> 07:05

0

Autor: Lj. K.

Evropol i Francuske službe dostavili nadležnima prepiske članova klana preko aplikacije Skaj

Bez milosti: Dobio metak u glavu dok se molio! Snimak ubistva slali da se pohvale
Copyright Veljko Belivuk i Radoje Zvicer Foto: printscreen

Kavački klan planirao je da jednu žrtvu likvidira na sahrani škaljarca” Alana Kožara u Baru prošle godine, sumnjiče se za ubistvo nestalog Damira Hodžića, ali se sumnja i da su nestalog “škaljarca” N. S. ubili tokom molitve, a slike mučenja i unakaženih leševa razmenjivali preko aplikacije Skaj.

Ove informacije, prema pisanju crnogorskog “Dana”,  navode se u spisima Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, a Evropol i Francuska dostavili su nadležnima prepiske članova klana preko aplikacije Skaj.

Pročitajte još

Kako se navodi, oni su, kao i klan Veljka Belivuka, preko ove aplikacije razmenjivali slike unakaženih tela koje su slali odbeglom pripadniku grupe.

Printscreen/Pink

Matrica zločina bila je identična kao i kod klana Belivuk-Miljković koji je razbijen u februaru, a koji se tretirao kao beogradska ekspozitura “kavčana”. Žrtve su, kako stoji u spisima, pratili, otimali, posle mučenja ubijali, a njihova tela uništavali da nikada ne budu pronađena.

Na spisku osumnjičenih, osim navodnog vođe Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, nalazi se još 13 pripadnika klana.

Vođe kavčana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer foto: Printscreen

– Prateći komunikaciju članova bande, francuski istražitelji su utvrdili da je nestali “škaljarac” otet, mučen i ubijen kako bi im odao tajne klana za koji je radio i šifru kriptovanog telefona. Njegova otmica i ubistvo do detalja su planirani, članovi klana su nadgledali stan, pratili ga i javljali kuda se kreće. Presretnut je, otet, odveden na sigurnu lokaciju i tu je mučen. Nakon što su mu posle jednog dana saopštili da će ga ubiti, tražio je dozvolu da se pomoli. Tokom molitve su ga mučili i ubili ispalivši mu hice u glavu, a onda su telo uništili – prenosi Dan saznanja iz istrage.

Komunikacija preko Skaja otkrila je i da su “kavčani” planirali likvidaciju na sahrani Alana Kožara, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana koji je ubijen prošle godine na Krfu.

Uviđaj ubistva “škaljaraca” YouTube/OneTV

– Iz komunikacije od 30. 7. 2020. godine vidi se plan i dogovor za likvidaciju za vreme sahrane pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, i za likvidaciju D. H. koji je u međuvremenu nestao i za koga postoji verovatnoća da je ubijen. Takođe, komunikacija između okrivljenih ukazuje da su planirali i ubistvo jedne osobe za vreme njegovog boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija – piše Dan.

Prema izveštaju Evropola i francuskih nadležnih organa, svi okrivljeni koristili su aplikaciju Skaj, imali su šifrovana imena preko kojih su identifikovani, a međusobno su komunicirali porukama, glasovnim porukama, fotografijama…

Pročitajte još

– Okrivljeni su formirali dve zatvorene grupe korisnika unutar Skaj ECC aplikacije. U jednoj zatvorenoj grupi komunicirala su lica koja su planirala izvršenja krivičnih dela, dok su u drugoj bila lica koja su realizovala krivična dela, te da je na taj način ostvaren i plan posmatranja, praćenja, kidnapovanja, mučenja i likvidacije oštećenog, a nakon toga i uklanjanja tragova, odnosno posmrtnih ostataka oštećenog – stoji, između ostalog, u izveštaju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike