Supružnici iz Zemuna ucenjivali fudbalskog trenera: Objavićemo kompromitujuće snimke tebe i sestre ako ne platite!

28.01.2024

11:08

0

Na ovaj način osumnjičeni su od oštećenog iznudili neutvrđeni novčani iznos

Supružnici iz Zemuna ucenjivali fudbalskog trenera: Objavićemo kompromitujuće snimke tebe i sestre ako ne platite!
Copyright Profimedia

Nakon sprovedene proaktivne istrage koju je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Direkcijom policije Policijskom upravom za grad Beograd Drugim odeljenjem Uprave kriminalističke policije dana 27.01.2024.godine u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu branilaca, saslušani su supružnici J.N.(30) i J.T. (27), zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo Iznuda iz odredbe člana 214 stav 1 Кrivičnog zakonika i krivično delo Ucena iz odredbe člana 215 stav 1 Кrivičnog zakonika.

Krivična dela su izvršili na taj način što su u prethodnom periodu oštećenom L.L. (29) i njegovoj supruzi L.Z. (29) upućivali pretnje po život i telo te oštećenog ucenjivali da će kompromitujući snimak na kom se on nalazi, poslati članovima njegove porodice, poslovnim saradnicima i roditeljima dece čiji je trener u fudbalskoj školi „Zmaj“ u Zemunu.

Na ovaj način osumnjičeni su od oštećenog iznudili neutvrđeni novčani iznos, nov mobilni telefon koji je oštećeni predao osumnjičenoj odmah pošto je, na njihov nagovor, zaključio ugovor sa MTS-om, predaju kartice tekućeg računa sa kog su podigli gotov novac u iznosu od 45.000 RSD, a zatim su mu ponovo upućivali pretnje i ucene da će pored kompromitujućeg snimka na kom se on nalazi objaviti i kompromitujući snimak njegove sestre, te su zahtevali da im preda novac u iznosu od 200.000 RSD kako to ne bi učinili.

Osumnjičeni je saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz odredbe člana 348 stav 2 Кrivičnog zakonika, s obzirom da je prilikom pretresa stana u Zemunu, u kom osumnjičeni stanuju, pronađena jedna ručna bomba.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor, te je pritvor u trajanju od 30 dana određen u odnosu na osumnjičenog s obzirom da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponovo učiniti krivično delo, dok je u odnosu na osumnjičenu doneo rešenje kojim joj se zabranjuje prilaženje, sastajanje i komunikacije sa određenim licima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike