Niška madam pod maskom drugarice: Maloletnice u kandžama žena makroa (FOTO)

18.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Žene preuzele vođenje poslova prostitucije

Niška madam pod maskom drugarice: Maloletnice u kandžama žena makroa (FOTO)
Copyright Profimedia

Nišlijka E. I. (26), uhapšena danas jer je vrbovala maloletnicu za prostituciju, samo je jedna u nizu srpskih mada, koja je preuzela primat u poslovima sa prodajom ženskih tela. Devojka je u trenutku vrbovanja bila maloletna. 

Iskoristila je njen loši materijalni položaj i uvukla je u prostituciju. Devojčicine seksualne usluge nudila je osobama koje je pronalazila putem interneta, a tako stečen novac zadržavala za sebe.

Uhapšena madam radila je po ustaljenom receptu u svetu prostitucije, a njihove žrtve su maloletnice, koje drže zatvorene i primoravaju ih na prostituciju. Šablon je isti: pronalaze devojke lošeg materijalnog stanja i poremećenih porodičnih odnosa, a potom ih ubacuju u svet prostitucije. Zatim, njihove seksualne usluge nude klijentima preko interneta, kreću maltretiranja i batine, a sav zarađeni novac gazdarice zadržavaju za sebe.

Profimedia
Za klijente opremaju sobe u mermeru

 

Po tom modusu radila je i porodica Nikolić iz Mirijeva, na čijem čelu je bila Jasmina. Ona je podvodila devojku (19) u prostorijama porodične kuće čije su prostorije specijalno opremljene za te prilike. Klijente su dočekivala prigušena svetla, mermer, crvene zavese, francuski krevet i desetine boca alkohola. Devojka je radila za njih punih sedam meseci. Imala je trojicu muškaraca dnevno, a sav novac od klijenata uzmala je porodica. 

Devojčice žrtve u 50 odsto slučajeva

U nedostatku evidencije za 2023. zabrinjava podatak iz prethodne godine. U slučajevima trgovine ljudima u 2022. čak 50 odsto su deca, odnosno devočice.

Još jedna Nišlijka ponela je titulu madam. Aleksandra M. je svoju sugrađanku ubedila da treba da ide u Bijelo Polje da radi kao konobarica. Na kraju je završila kao prostitutka i to sa desetoricom muškaraca dnevno uz obrazloženje da treba da im vrati novac za put. Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola sata plaćale 50 evra, za sat 100, a za celu noć 500.

Beograđanka T. J. (24) je 2022. godine pet meseci držala kao robiju devojčicu od 16 godina. Terala su je na prostituciju pod izgovorom da im duguje novac.

Profimedia
Klijente nalaze preko interneta

Tu je bila i Subotičanka A. A. (26). Za nju su radile devočice po Subotici i Novom Sadu. U maju 2023. uhapšene su čak tri žene koje su imale razrađenu šemu sa socijalno ugroženim devojkama...

Policija uvek makroima piše krivične prijave za trgovinu ljudima. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od tri do 12 godina. Izrečene presude su, međutim, u visini zakonskog minimuma. Poslednjih godina raste udeo seksualne eksploatacije u krivičnim postupcima vezanim za trgovinu ljudima, kao i posredovanje u vršenju prostitucije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike