Možete li da prebrojite šta sve ima ovde?! Bogat ulov na Horgošu: Carinici zaplenili akciznu robu omiljenu švercerima! (FOTO)

06.08.2021 | 12:26 >> 14:46

Autor: j.jovanovic

Prekršaj je otkriven, kada je prilikom ulazne kontrole za detaljnu kontrolu izdvojen teretni kombi, nemačke registracije, kojim je iz Nemačke ka Grčkoj puto

Copyright Foto: Uprava Carine

Carinici su 5. avgusta 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, među polovnim nameštajem u jednom teretnom kombiju pronašli i 600 kilograma neprijavljenih aroma za nargile i 84 flaše ruske votke.

Prekršaj je otkriven, kada je prilikom ulazne kontrole za detaljnu kontrolu izdvojen teretni kombi, nemačke registracije, kojim je iz Nemačke ka Grčkoj putovalo troje putnika.

Pročitajte još:
Oni su carinicima rekli da se u tovarnom delu kombija, pored njihovog ličnog prtljaga nalazi i polovni nameštaj, kao i 200 kilograma duvanskih aroma za nargile.
Copyright Foto: Uprava carine

Ispostavilo se, da se to baš ne odgovara istini, jer je tokom detaljnog pregleda utvrđeno da se pored prijavljene robe, među starim nameštajem krije i 600 kesa, od po kilogram, pomenutog duvanskog proizvoda, ali i 84 flaše (0,7 litara) originalne ruske votke.

Protiv 35-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak, dok je sporna akcizna roba, vredna skoro dva miliona dinara, zadržana do njegovog okončanja.

Copyright Foto: Uprava carine

Da se preko granice ne može poneti pola diskonta žestokih pića, objašnjeno je pre nekoliko dana na prelazu Gradina i dvojici holandskih državljana, ocu i sinu turskog porekla.

Naime, u prljažniku njihovog atomobila pronađeno je dvadesetak flaša različitog alkohola, koji naravno nisu prijavili.

Copyright Foto: Uprava carine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Osim što su ostali bez pozamašne kolekcije rakije, viskija, likera i vina, jedan od putnika se istovremeno našao i u deviznom prekršaju, jer je kod njega pronađeno, nešto više od pet hiljada evra preko dozvoljenog limita od 10.000 evra.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam