"Zabranjeni" hteli da otmu "reno": Pištoljem tukli radnika menjačnice, pobegli sa mobilnim telefonom

17.01.2024

15:57

0

Autor: 24sedam

Dvojica huligana ćitala u tužilaštvu, a dvojica negirala napad

"Zabranjeni" hteli da otmu "reno": Pištoljem tukli radnika menjačnice, pobegli sa mobilnim telefonom
policija - Copyright printscreen/youtube/magnum

U Višem tužilaštvu u Beogradu saslušani su Veljko Š. (22), Uroš P. (22), Radovan S. (22) i Rajko D. (22), pripadnici Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" iz Stare Pazove, zbog sumnje da su u nameri da pribave višu od 450.000 dinara, oštećenog S.P. pokušali silom i pretnjom da prinude da im preda automobil “reno senik”.

Dvojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, dok su druga dvojica negirala izvršenje krivičnog dela, ali nisu detaljno iznosili odbranu. Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi ponovili krivično delo, imajući u vidu da su i ranije osuđivani za krivična dela sa elementima nasilja.

Četvorka se tereti za iznudu u pokušaju a Veljko Š. i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i nanošenje lakih povreda.

Osumnjičeni su 15. januara u večernjim časovima na Novom Beogradu sačekali S.P. da izađe iz menjačnice gde radi. Veljko Š. mu je prislonio uz telo pištolj, a zatim ga drškom oružja više puta udario u glavu i po telu.

Istovremeno, ostali osumnjičeni su udarali žrtvu kako ne bi pobega. Ali, utom je naišao prolaznik pa su napadači pobegli automobilom "mercedes". Oštećenom su oteli mobilni telefon “Samsung”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike