Petorica osuđenika planirala bekstvo iz zatvora u Smederevu: Hteli da kopaju tunel

16.01.2024

12:24

0

Protiv osuđenika će biti podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prestup – pripremanje bekstva

Petorica osuđenika planirala bekstvo iz zatvora u Smederevu: Hteli da kopaju tunel
Ilustracija - Copyright Profimedia

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija razotkrila je pet osuđenika koji su planirali bekstvo iz Okružnog zatvora u Smederevu.

Osuđenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje zavoda i protiv njih će biti podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prestup – pripremanje bekstva, navode iz Uprave.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je razotkrila pet osuđenika koji su već neko vreme planirali bekstvo iz Okružnog zatvora u Smederevu. Osuđenici su bili radno angažovani u kuhinji i vešeraju što im je omogućilo da se neometano kreću u više zavodskih prostorija. Plan im je bio da iskoriste alat iz zavodske radionice za kopanje prolaza u podrumskom magacinu za hranu kako bi pokušali da pobegnu iz zatvora što su oni i priznali u svojim izjavama. Ova lica nisu bila smeštena u istoj sobi, a kontakt su uspostavili tokom radnog angažovanja na izdržavanju zatvorske kazne. Osuđenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje zavoda i protiv njih će biti podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prestup – pripremanje bekstva. U pitanju su osuđenici koji su izdržavali kazne za različita krivična dela- laku telesnu povredu, šumsku krađu, tešku krađu i izazivanje opšte opasnosti - kažu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema nezvaničnim informacijama, osuđenici su navodno hteli da pobegnu kako bi izbegli nove višegodišnje zatvorske kazne koje su ih uskoro čekale. Na to ukazuje podatak da se među njima nalaze i oni kojima kazne ističu početkom februara ili marta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike