Na urednika "Sjeničkih novina" pucano pred ženom i decom: Napadač pobegao ka granici sa Crnom Gorom?

07.08.2021

12:43 >> 15:12

0

Čuli su se pucnji, praskanje, video sam čoveka koji je pao na asfalt, žena i deca koju su bili u blizini počeli su da plaču, da vrište

Na urednika "Sjeničkih novina" pucano pred ženom i decom: Napadač pobegao ka granici sa Crnom Gorom?
Copyright Printscreen/Facebook

Sjenička policija nastavila je juče tokom dana intenzivnu potragu za E.L. iz ovog grada koji je pod sumnjom da u petak oko 11 sati uveče iz vozila u pokretu ispalio više hitaca i teško ranio Edina Hamidovića (48) urednika i administratora fejsbuk stranice “Sjeničke novine”.

Posle ranjavanja, Hamidović je hitno prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gde je operisan i on je juče, prema izjavama lekara, bio van životne opasnosti.

Pročitajte još:

Pucnjava se dogodila u samom centru Sjenice, sat pred ponoć, kada je na ulici bilo dosta ljudi.

– Hamidović je na ulici bio sa suprugom i decom, čuli su se pucnji, praskanje, video sam čoveka koji je pao na asfalt, žena i deca koju su bili u blizini počeli su da plaču, da vrište, pritrčali su neki ljudi – ispričao je juče jedan od meštana, koji je bio na ulici u to vreme, prenosi Kurir.

Lekari u sjeničkom Domu zdravlja a zatim i u Opštoj bolnici u Novom Pazaru konstatovali su ubrzo da je Hamidović u pucnjavi zadobio četiri prostrelne rane, u predelu stomaka, ramena i noge. Hitno je operisan i lekari su uspeli da i pored teških povreda stabilizuju njegovo stanje.

Istovremeno, u Sjenici, u okolini grada, po pešterskim putevima i selima počela je potraga za E.L. koji je odmah posle ispaljenih hitaca kolima pobegao sa lica mesta. Postoji mogućnost da se on uputio i prema Crnoj Gori, granica je na tridesetak kilometara.

Prema izvorima iz istrage, u potragu za osumnjičenim uključen je veći broj policajaca, i čini se sve da on bude otkriven i priveden. Potraga je sem na područje Sjenice, usmerena i na područja susednih opština, ali je ovo veliko područje, mnogo je seoskih, lokalnih puteva, staza, obaveštena je i Uprava policije Crne Gore zbog mogućnosti da se E.L. tamo prebacio tokom noći.

O mogućim motivima pucnjave, za sada nema zvaničnih informacija. Po onome što se priča u gradu, Hamidović i osumnjičeni E.L. bili su u svađi, navodno zbog tekstova objavljenih na stranici “Sjeničke novine” koju je Hamidović uređivao. Na toj stranici, navodno, bilo je i tekstova o porodici E.L. pa je zbog toga došlo do sukoba.

Pročitajte još:

Takođe, E.L. i Hamidović su ranije podnosili prijave jedan proitv drugog koje su prosleđene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Hamidović i E.L. članovi su dve različite političke partije, Hamidović je član SPP pa se i politička svađa uzima kao mogući motiv napada na Hamidovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike