Zločin koji se ne zaboravlja: Da bi se osvetio ljubavnici, njenom sinu smrskao glavu! Psihopata tešio očajnu majku

08.08.2021

10:32 >> 11:40

0

Autor: 24sedam

Milinko Kušić namamio dečaka tako što mu je rekao da mu je kupio skuter

Zločin koji se ne zaboravlja: Da bi se osvetio ljubavnici, njenom sinu smrskao glavu! Psihopata tešio očajnu majku
Copyright Profimedia

U maju 2008. godine, u selu Trešnjevica kod Arilja u blizini manastira Klisura, desio se strašan zločin, kada je  kada je Milinko Kušić (61) iz Ivanjice ubio dečaka M. B. (13) da bi se osvetio njegovoj majci, koja je godinu dana pre toga raskinula ljubavnu vezu sa ubicom.

Svirepi ubica udarao je ašovom dečaka po glavi sve dok nije izdahnuo, a zatim telo sakrio u šumu i sa meštanima i policijom krenuo u potragu za dečakom.

Pročitajte još

Ubica je isplanirao zločin do detalja i pozvao telefonom nesrećnog dečaka, koji je bio sam kod kuće u tom trenutku.

Dečakova majka D. M. bila je u centru varošice tada, što je znao i njen bivši ljubavnik Kušić koji je dečaku rekao kako mu je kupio skuter koji treba da preuzme na brdu Gradina.

Između 18 i 19 sati dečak je protutnjao na biciklu kraj našeg dvorišta. Ranije je znao da zastane kraj naše kapije, ali ovoga puta vozio je neobično brzo i samo kratko dobacio: „Šta radite?“ – ispričao je tada prvi komšija – koji je dva dana posle zločina pronašao telo.

Ubica je dečaka čekao na skoro tri kilometra od kuće, pored seoskog puta, a nakon što mu je smrskao glavu ašovom, njegovo telo je odvukao u šumarak nekoliko metara iznad potoka i prekrio ga granjem.

Da bi zavarao trag, ubica je dečakov bicikl tada stavio u automobil, a zatim se dovezao do mesta zvanog Klisura, šest kilometara udaljenog od mesta zločina i na obali reke Moravice, uz magistralni put, ostavio bicikl.

Pixabay

Njegova namera je bila da policija posumnja da se dečak utopio u reci.

Da bi sve izgledalo kao da je Miroslava odnela reka posle saobraćajne nesreće, Kušić je slomio prednji točak na biciklu i na braniku ostavio plavi trag kako bi delovalo da je dečaka udario automobil.

Kako se dečak tada do mraka nije pojavio kući, majka je alarmirala policiju i komšije, koji su pokušavali da otkriju bilo kakav trag nestalog dečaka.

Dok su meštani prevrtali svaki kamen tražeći dečaka, ubica je hladnokrvno sedeo u njegovoj kući. Pio je kafu sa Dragicom i davao joj lažnu nadu da je dete živo i zdravo.

On je, u stvari, došao da vidi da li drži stvari pod kontrolom. Pričao je kao da se ništa nije dogodilo – prisećao se dečakov stric 2008. godine.

Pored meštana i policije iz Arilja, tada su se u potragu uključili i pripadnici policije iz Užica, Požege i Ivanjice koji su uzaludno pretraživali teren. Sa grupom očajnih ljudi tragao je i ubica.

Printscreen/Youtube

Stigla je vest da je bicikl pronađen u Klisuri, na obali Moravice, što je potragu navelo da dete tražimo duž korita reke.

-Svi smo nagrnuli u tom pravcu, ali bez rezultata. U nedelju ujutro pridružila nam se i ronilačka ekipa, ali ni tada nije bilo vajde. Kušić je sve vreme bio sa nama i ništa nije ukazivalo na to da je on ubica – pričali su meštani Arilja tada.

Crne slutnje su se obistinile kada je ispod lokalnog puta u šumarku pronađen leš dečaka.

Isto veče, Kušić je priznao da je to učinio kako bi se osvetio njegovoj majci.

U njegovoj kući pronađeno je oproštajno pismo u kome on obaveštava suprugu da će dići ruku na sebe. To pismo pronašla je policija, ali ne i njegova supruga.

Pročitajte još

– Godinu dana nisam mogla iz kuće da ga isteram. Dolazio je, pisao poruke i tražio da mu se vratim. Ubi mi dete, životinja – jecala je žalosna majka ovog dečaka.

Ubijeni dečak bio je odličan đak i primerno dete. Živeo je sam sa majkom, dok mu se otac R. B. pre osam godina odselio u Kanadu.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike