Advokati Zorana Marjanovića spremaju novog svedoka: Najavljuju preokret na ponovljenom suđenju

27.12.2023

08:57

0

Imaju nove dokaze koji do sada nisu izvođeni

Advokati Zorana Marjanovića spremaju novog svedoka: Najavljuju preokret na ponovljenom suđenju
Ilustracija - Copyright M.M./ATAImages/Pixabay

Odbrana Zorana Marjanovića, kome je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu kojom je za ubistvo supruge Jelene bio osuđen na 40 godina robije, ima "keca u rukavu" za novo suđenje što bi moglo dovesti i do preokreta!

Kako je advokat Aleksandar Zarić, jedan od Marjanovićevih advokata, izjavio za medije oni imaju nove dokaze koji do sada nisu izvođeni, a koji idu u korist Zoranu, ali i kako je rekao i novog svedoka. 

- Odbrana je na u Apelacioni sud donela fotografiju jedne žene i njenu izjavu overenu kod notara. Ta žena neverovatno liči na pokojnu Jelenu Marjanović, a ona tvrdi da je na dan Jeleninog ubistva, 2. aprila 2016, bila na nasipu u Borči - kaže izvor Informera.

Podsetimo, advokat Aleksandar Zarić je 16. juna u sudnici Apelacionog suda objasnio zašto je ova žena važan svedok.

- Ovo je svedok koji nije uzet u obzir, a koji je ključan u ovom predmetu. Njena izjava je data policiji i overena je kod notara. Ona je otišla u policiju da prijavi da je toga dana (2. aprila 2016.) na nasipu pratio muškarac na motoru u crnoj jakni dok je bila sa detetom i da joj je delovao jako sumnjivo. Na Jeleninoj ramfli od trenerke, ispod njenih noktiju i na patici pronađen je DNK muške osobe koja nije Zoran, odnosno trag nepoznatog muškarca, a povodom toga ništa nije urađeno - rekao je Zarić tada.

Antonio Ahel/ATA Images
 

Veljko Delibašić, koji je takođe u timu Marjanovićevih branilaca, u izjavi za Kurir rekao da su oni zadovoljni odlukom Apelacionog suda.

- Kada je ukinut pritvor Zoranu Marjanoviću u oktobru, mi smo znali šta to znači, samo smo čekali zvanično obrazloženje, da vidimo iz kog razloga je ukinuta prvostepena presuda koju je doneo Viši sud u Beogradu. Zadovoljni smo ovom odlukom i idemo na ponovljeno suđenje - rekao je Delibašić i dodao:

- Na novom suđenju Zoranu Marjanoviću iznećemo nove dokaze koji će utvrditi da je on nevin i pravda će pobediti.

Podsetimo, Zoran Marjanović je osuđen 22. jula 2022. na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

On je bio proglašen krivim zbog toga što je, kako je to ocenio Viši sud u Beogradu, na svirep i podmukao način 2. aprila 2016. godine na nasipu ubio suprugu Jelenu. Zoran do početka tvrdi da nije kriv i da on nije ubio suprugu, kao i da nije video šta se desilo.  

Moguća ekshumacija

Advokat Radomir Munižaba rekao je da se ovim zahtevom postupak vraća na početak.

- Na ponovnom suđenju će biti potrebno da se izvedu svi dokazi koje je tražio Apelacioni sud, pošto je on taj koji sada nalaže šta treba da se uradi. Pored toga što treba da se odgovori na ova pitanja Apelacije, mogu da se izvedu i novi dokazi, saslušaju novi svedoci - kaže Munižaba.

Prema njegovim rečima, mogu biti naložena i nova veštačenja, može se izvršiti rekonstrukcija zločina, ali i uraditi ekshumacija tela ubijene pevačice. U prevodu sprovodi istraga, dopunjuje stara. Samo što u ovom slučaju, predmet dokazivanja nije više na Tužilaštvu, već na sudu.

- U ponovljenom postupku sud će utvrditi sve - nove dokaze, ali i stare, a utvrditi činjenice koje je Apelacija ukazala da su bitne - objašnjava Munižaba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike