Pijan automobilom ubio vozača mopeda: Dušan osuđen za Aleksinu smrt

25.12.2023

13:46

0

Autor: Mi. S.

Dušan Stevanović (29) osuđen je danas u Višem sudu u Nišu na osam i po godina zatvora za smrt Alekse Rakića (28)

Pijan automobilom ubio vozača mopeda: Dušan osuđen za Aleksinu smrt
Aleksa Rakić - Copyright Foto: Facebook/ David Popovic Vilja

Dušan Stevanović (29) iz sela Kraljevo osuđen je danas u Višem sudu u Nišu prvostepenom presudom na osam godina i šest meseci zatvora, jer je 7.jula prošle godine, oko 22.30 časova, u ulici Maksima Gorkog izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojo je poginuo Aleksa Rakić (28) iz Aleksinca.

On je dobio i pet godina zabraneupravljanja vozilima B i C kategorije nakon što odleži kaznu na koju je osuđen.

Stevanović je oglašen krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja tako što je kritične večeri, upravljajući putničkim vozilom marke "ford fokus" iz pravca centra Aleksinca ka selu Glogovica, u stanju teške alkoholisanosti, sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,95 promila, vozeći brže od dozvoljenih 50 kilometara na čas, naleteo na moped marke „tomos APN“ kojim je upravljao Rakić. Naneo mu je teške povrede od kojih je Aleksa preminuo dva dana kasnije u bolnici.

Nakon izlaska iz krivine i pri brzini od 64 kilometara na čas kako je dokazano tokom suđenja, prednjim desnim delom je udario u moped marke "tomos APN“ bez registarskih tablica, kojim je upravljao Rakić, pa je telo vozača mopeda nabačeno na automobil i potom odbačeno na čvrstu površinu puta. Usled teških povreda, Aleksa je sutradan preminuo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike