Istraga protiv tinejdžerke iz Vojvodine: Kruševljaninu nudila "skidanje magije" za 7.000 evra!

16.12.2023

13:17

0

Postoji mogućnost da Kruševljanin nije i jedina žrtva N. K. (19) koja je nudila svoje usluge i putem društvenih mreža

Istraga protiv tinejdžerke iz Vojvodine: Kruševljaninu nudila "skidanje magije" za 7.000 evra!
Ilustracija - Copyright Profimedia Pixabay

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu istražuje slučaj tinejdžerke N.K. (19) iz Bačke Palanke, za koju se sumnja da je zloupotrebila ime i fotografiju crkvenog velikodostojnika reklamirajući da tako "skida“ magiju.

- U toku je predistražni postupak i preduzimaju se dokazne radnje. U odnosu na postupak za krivično delo prevara u pokušaju protiv osumnjičene, za sada postoji samo jedna oštećena osoba - predočava tužilac Saša Avramović.

Kruševljanina (34) je osumnjičena pokušala da dovede u zabludu tražeći da joj preda od 1.000 do 7.000 evra, u zavisnosti od usluge koju traži. Postoji mogućnost da Kruševljanin nije i jedina žrtva N. K, koja je nudila svoje usluge i na društvenim mrežama.

Policija poziva sve građane, koji veruju da su oštećeni, da se jave na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Sporni sajt, koji je u međuvremenu ugašen, nosio je ime "Svemoćni otac Aleksej“. Svakome ko iole poznaje prilike u SPC, bilo je jasno da ime vikara Alekseja (Bogićevića) nije slučajno izabrano. Reč je o jednom od najcenjenijih pravoslavnih figura u našoj crkvi, čovek od izuzetnog poverenja patrijarha Porfirija, ali, u koga poverenje imaju i brojni vernici. Poznat je kao izuzetan duhovnik, autor brojnih knjiga, a kao starešina je 20 godina obnavljao manastir Svetog Luke u Bošnjanu kod Varvarina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike