Poznat uzrok tragedije u Čačku: Vatra buknula iz grejalice

05.12.2023

17:00

0

Požar je izbio u stanu u kome su živele dve žene koje su u teškom stanju primljene u bolnicu, a umro je komšija iz stana iznad

Poznat uzrok tragedije u Čačku: Vatra buknula iz grejalice
Požar u zgradi u Čačku - Copyright Tanjug/Branko Lukić

U požaru koji je izbio ranije danas na prvom spratu zgrade u centru Čačka jedna osoba je stradala, a dve ženske osobe smeštene su na odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice u Čačku. Požar je izbio oko osam sati u Trnavskoj ulici u Čačku

- Kod nas u jedinicu intenzivnog lečenja primljene su dve pacijentkinje, 1942. i 1946. godište sa opekotinama lica i šaka. Nakon prijema i kratkotrajne dijagnostike one su obrađene hirurški u sali i za sada, u ovom trenutku su stabilne, a lečenje se nastavlja kod nas - rekla je načelnica odeljenja intenzivne nege Opšte bolnice u Čačku Biljana Mandić.

Požar je, da podsetimo, izbio u stanu u kome su živele dve ženske osobe koje su u teškom opštem stanju primljene u jedinicu intezivne nege. U gašenju požara učestvovalo je deset vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila.

U požaru koji je izbio u stanu na prvom spratu u Trnavskoj ulici u Čačku stradao je muškarac (73), a tri starije žene su teško povređene. Nastradali je živeo u stanu iznad onog u kojem je izbio požar, a nastradao je od posledica gušenja.

Vatra je izbila na prvom spratu u stanu broj 3 u kojem su živele sestre, žene starije životne dobi. Muškarac koji je nastradao je bio u stanu na spratu iznad stambene jedinice u kojoj je izbila vatra. Muškarac je u bolnoicu primljen kao NN lice, a preminuo je od posledica gušenja. Pretpostavlja se da su sestre u stanu ispod koristile grejalicu za dogrevanje, što je bio uzrok požara.

Kako su rekli stanari, zgrada u Trnavskoj je priključena na sistem daljinskig grejanja.

- Vatra je zahvatila i stan iznad, u kojem je nastradao muškarac, a starija žena se nagutala dima. Veoma brzo se vatra proširila i na okolne stanove, sve se odigralo munjevitom brzinom. Dim je ušao u sve stanove, a vatra je zahvatile i stanove pored - kažu komšije koje su čistile zgarište u hodniku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike