Cigarete krive za dve smrti? Istraga o požaru u kome je stradao Dragoslav iz Niša, kao i na Slanačkom putu!

11.08.2021

12:36 >> 13:02

0

Autor: j.jovanovic

Rođak nastradalog Dragoslava, Stanoje Ristić, kaže da je požar buknuo velikom brzinom i odmah zahvatio celu kuću

Cigarete krive za dve smrti? Istraga o požaru u kome je stradao Dragoslav iz Niša, kao i na Slanačkom putu!
Copyright 24sedam/Pixabay

Dragoslav Radevski (65) iz sela Trupale kod Niša nastradao je u požaru koji je u utorak oko 20 časova izbio u njegovoj kući, dok je nekoliko sati kasnije, u beogradskom naselju Višnjička banja jedan penzioner (70) nastradao u požaru koji je izbio u stanu iznad vulkanizerske radnje.

Rođak nastradalog Dragoslava, Stanoje Ristić, kaže da je požar buknuo velikom brzinom i odmah zahvatio celu kuću.

Pročitajte još:

– Ne znam tačno koliko je sati bilo, video sam veliki plamen i pozvao vatrogasce. Cela zgrada se zapalila, sve se dešavalo vrlo brzo. Pokušao sam crevom sa moje česme da gasim vatru, ali nije bilo moguće ništa uraditi. Nisam znao da je Dragoslav unutra. Tek kad su vatrogasci ugasili požar i ušli, saznao sam da je nastradao – priča nam Ristić, koji pretpostavlja da se Dragoslav uspavao sa cigaretom, jer je bio strastveni pušač. – Кuća je bila puna svačega. Žar cigarete je bio dovoljan da je pretvori u buktinju. Nije ovo prvi put da mu se to desi. Pre tri godine je takođe zapalio kuću. Tada sam uspeo da mu pomognem, ali ovoga puta sam bio nemoćan.

24sedam/M.Kostić

Prilikom gašenja požara u Trupalu, povređen je i jedan vatrogasac, koji je zadobio opekotine po leđima i nogama.

– Pre nekoliko meseci izdao sam stan ovoj porodici. Tu su živeli muž i žena sa dvoje dece. Кoliko sam čuo, dan ranije u posetu im je došao otac. Strašno je šta se dogodilo – kaže nam stanodavac.

Pročitajte još:

Branio Srbe u Kninu

Кomšije nastradalog Dragoslava Radevski iz Trupala kažu da je on nekada radio u “Elektronskoj industriji”, oko 25 godina, a da se na početku rata u Hrvatskoj među prvima prijavio u dobrovoljce. Кažu da je ratište prošao uzduž i popreko, ali da mu je srce ostalo u Кninu. Poznanici kažu i da je ranije mnogo pio, da se zatim lečio, ali da je ponovo počeo da pije 4. avgusta, na dan pada Кnina. Sve ga je to, kažu, mnogo razjedalo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike