Krvavi Aranđelovdan u Šangaju: Tamara (13) htela da mu pomogne, ali je izbo 19 puta

21.11.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Tamaru Ivanović (13) po povratku iz škole ubio Dragan Nikolić, zvani Čombe

Krvavi Aranđelovdan u Šangaju: Tamara (13) htela da mu pomogne, ali je izbo 19 puta
Copyright MUP

Tamara Ivanović (13) je krenula iz škole kući. Videla je pijanca koji je pao. Pokušala je da mu pomogme, ali ju je on ubo nožem. I to 19 puta. 

Bio je Aranđelovdan, 2005 godine. Najcrnji datum u naselju Šangaj, kraj Batajnice.

Dragan Nikolić, zvani Čombe, osuđivani ubica i silovatelj, kasnije je uhapšen. Dobio je 40 godina zatvora.

- Nesumnjivo je utvrđeno da je Nikolić 21. novembra 2005, na zemljanom putu u blizini Železničke stanice Šangaj u Batajnici, na podmukao način ubio Tamaru, kada je devojčica prišla da mu pruži pomoć, pošto je pao. Tada joj je kuhinjskim nožem zadao 19 smrtonosnih uboda u leđa i grudi - rekla je u obrazloženju presude sudija Mirjana Ilić.

Nije se javljala

Tamara je te večeri krenula preko pruge, gde je i ubijena. Ukućani su se zabrinuli jer nikad nije kasnila iz škole, pa su je pozvali na mobilni telefon oko 20 sati. Nije bila dostupna, pa su krenuli u potragu. Devojčicu je oko 21.30 pronašao deda u šiblju pored pruge, desetak metara od mesta gde je pronađen i nož.

Robijao zbog ubistva, oružja, silovanja...

Dragan Nikolić rođen je 12. juna 1962. godine. Zbog ubistva osuđen je 1988. na 12 godina robije. Posle izdržane kazne, opet je na pet meseci završio u zatvoru, zbog pokušaja silovanja i nedozvoljenog držanja oružja. U trenutku zločina za njim je tragala pančevačka policija jer je u maju 2005. počinio krivično delo obljube i protivprirodnog bluda nad devojčicama od 12 i 14 godina. Sumnjičio se i za brojne pljačke i krađe. 

Sudija je obrazložila da je sud kao neistinitu ocenio odbranu koju je Nikolić više puta menjao jer je pijanstvom pokušao da objasni da je devojčica u tom trenutku za njega bila napadač. Veštaci su ustanovili da posle tako velike količine ne bi mogao da zada tako precizne udarce.

Smejao se posle presude

Dragan Nikolić se tokom izricanja presude samo podrugljivo cerio. U toku dokaznog postupka tvrdio je da je tek sutradan u novinama pročitao da je ubijena mlada devojka i shvatio da je to "verovatno" on učinio. Tamarin telefon prodao je na Pančevačkoj pijaci, bez kartice, koju je u noći ubistva izvukao, što je bio još jedan dokaz da je bio pri svesti kada je počinio zločin.
Ranije u policiji, skitnica i klošar, priznao je zločin.

- Kada smo došli na lice mesta i videli sve okolnosti, mogu da kažem da je to bio jedan od najtežih trenutaka u našoj karijeri. Znali smo da nećemo stati dok ga ne pronađemo, imali smo prećutni dogovor da nastavljamo da radimo neprekidno dok ga ne pronađemo - naveo je tada pukovnik Milorad Veljović, tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Nikoliću je jedinstvena kazna izrečena za dva teška krivična dela. Za ubistvo Tamare dobio je 40 godina zatvora i još 15 za obljubu i protivprirodni blud nad N. S. (12) u Opovu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike