Krvav i uklet: Utapanja, leševi, izletanja iz šina - Jeziva istina o današnjem crnom petku

14.08.2021

18:15 >> 05:45

0

Autor: j.jovanovic

I ovaj petak će ostati upamćen po nekoliko nesreća koje su se dogodile

Krvav i uklet: Utapanja, leševi, izletanja iz šina - Jeziva istina o današnjem crnom petku
Copyright Antonio Ahel/ATAImages 24sedam /Katarina Mihajlović Pixabay Profimedia

Petak trinaesti ili “crni petak” mnogi smatraju baksuznim možda bez razloga, ali je ipak činjenica u tome da se skoro svake godine na ovaj datum dogodi neka saobraćajna nezgoda, koja se završi sa tragičnim ishodom! I ovaj petak će ostati upamćen po nekoliko nesreća koje su se dogodile od ranog jutra, ali i u toku dana.

Dan je počeo sa vešću da se muškarac B.B. (41) iz Beograda, utopio u Glavnom jezeru u Beloj Crkvi, gde je prethodno bio na odmoru sa suprugom. Naime, njegovo telo, koje su drugi turisti primetili kako pluta, jutros oko 7.30 časova izvađeno je iz jezera i odmah je naložena obdukcija.

Pročitajte još:

Prema prvim informacijama, nije bilo naznaka da se radi o nekom vidu nasilne smrti, a pretpostavlja se da je čovek otišao na kupanje, dok je ona spavala.

Foto: Profimedia

Nakon ove tragične vesti, usledila je nova.

Jutros oko 9 sati, podsetimo, pronađeno je telo mladića (27) iz Leskovca, koji je živeo u Borči, a utopio se u sredu u popodnevnim časovima u Tamišu, u blizini “svinjske plaže” u mestu Opovo. Kako se nezvanično saznaje, mladić se sa drugarima vozio po Tamišu u iznajmljenim kanuima.

Kada su stigli do Opova, nedaleko od “svinjske plaže, rešio je da uskoči u reku, kako bi se rashladio. Kratko je plivao, a onda samo nestao pod vodom. Telo je posle dva dana opsežne potrage ronilaca žandarmerije, samo isplivalo na površinu vode oko 600 metara od mesta utapanja.

Uočili su ga meštani koji su krenuli na pecanje i o tome odmah obavestili policiju. Naložena je obdukcija, nakon čega će se znati tačan uzrok mladićeve smrti.

Užas u Ljuboviji

Takođe, stravičan prizor pronađen je danas i u jednom zaseoku kod Ljubovije. Starica je u beživotnom stanju otrkivena u zaraslom delu tog zaseoka, zapravo, provaliji nadomak kuće iz koje se, godinama, retko udaljavala. Otišla je od kuće, po svedočenju njenog sina, u nedelju.

Profimedia

Starica je u ovoj azbukovačkoj nedođiji živela sa sinom, koji samo što nije zakoračio u osmu deceniju i nije dobrog zdravstvenog stanja. Sin se jedva stara i o sebi. Samo je mogao da prijavi da majke nema. Odmah je krenula potraga po ovom jako teškom terenu.

Zoran Obradović, više javni tužilac iz Šapca, naložio je najhitniju i sveobuhvatnu istragu i traženje starice. Kada je pronađena mrtva VJT iz Šapca naložilo policiji u Ljuboviji da urade uviđaj. Nema naznaka da je starica nastradala pod sumnjivim okolnostima.

U traženju bake Stanije, pored policajaca, rodbine, prijatelja i komšija, uključili su se, na kraju, lovci, članovi Lovačkog društva „Meleta Polić Bata“ iz Ljubovije koji su je pronašli sa policajcima kao iskusni poznavaoci terena.

Horor u Leskovcu

U porodičnoj kući u leskovačkom naselju Hisar u popodnevnim časovima policija je pronašla telo zasada nepoznate osobe. Beživotno telo nepoznatog muškarca nađeno je u Ulici Lepše Stamenkovića, u porodičnoj, ali gotovo napuštenoj kući i to sasvim slučajno, kada je jedan od radnika komunalnog preduzeća zašao u unutrašnjost kuće, a potom obavestio policiju.

Antonio Ahel/ATAImages

Deo tela nesrećnog čoveka slučajno je primećen kroz otvor na devastiranom stambenom objektu na Hisaru, uzvišenju iznad grada. Istragom je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti zbog čega tužilaštvo nije tražilo obdukciju, a telo muškarca je predato porodici radi sahrane.

On je bio korisnik socijalne pomoći, a o sebi je navodno, iako narušenog zdravlja, brinuo sam. Prema nezvaničnim saznanjima u poslednje vreme je bio skoro nepokretan. Кomšije ga duže vreme nisu viđale, pa su pretpostavile da je promenio mesto boravka.

Tragična smrt

Sjenicu je uznemirila vest da je Edin Hamidović, ranjeni urednik Fejsbuk stranice Sjeničke novine, za kog je pre nekoliko dana javljeno da je van životne opasnosti, preminuo u bolnici od posledica ranjavanja sa četiri hica.

Na pokojnog Hamidovića pucano je pre nedelju dana, oko 22.30 sati u Sjenici, a posebno surov detalj ovog zločina jeste da su u njega ispaljena četiri hica pred suprugom i sinom sa kojima je bio u šetnji, a pucnjava se dogodila u ulici Kralja Petra Prvog.

Foto: Facebook/Edin H.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međutim, u međuvremenu klupko je počelo da se odmotava pa se saznalo da su neraščišćeni odnosi bili samo povod za pucnjavu kojoj je prethodilo još sukoba između pokojnika i osumnjičenog L.E. i njegove porodice.

Nezvanično, u prethodnom periodu osumnjičeni za ubistvo urednika Hamidovića i članovi njegove porodice čak tri puta su prijavljivali Hamidovića za pretnje i iznude a ubijeni je osumnjičenog L.E. jednom prijavio zbog pretnji i uvreda.

Voz izleteo iz šina

Takođe, jutros je oko 10:45 u ataru sela Momin Kamen, u opštini Vladičin Han, došlo je do izletanja lokomotive teretnog voza na relaciji Preševo -Niš.

Pročitajte još:

Povređenih osoba nije bilo, ali je železnički saobraćaj bio obustavljen.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike