Tiktoker uhapšen zbog vređanja Srba: Pritvoren i batinaš, inače suspendovani policajac

02.11.2023

12:24

0

Autor: 24sedam

Policijski inspektor I. M. (36) iz Novog Pazara osumnjičen za zlostavljanje i mučenje, a tiktoker za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Tiktoker uhapšen zbog vređanja Srba: Pritvoren i batinaš, inače suspendovani policajac
Copyright Foto: Printscreen/TikTok/Bjelak

Policijski inspektor I. M. (36) iz Novog Pazara uhapšen je zbog zlostavljanja i mučenja, dok je njegov sugrađanin tiktoker Emir Bjelaku (34) osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Policajac i još jedan muškarac, koji je u bekstvu, sumnjiče se da su 31. oktobra u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Pazaru više puta udarili tiktokera Emira Bjelaku, a potom je snimak postavljen na društvene mreže.

Iako ovaj događaj nije prijavljen policiji, pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru su odmah po saznanju šta se dogodilo preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i obavili razgovor sa I. M. i E. B. koji su tvrdili da su se dogovorili da ovu tuču insceniraju i to objave na društvenim mrežama.

Tiktoker se sumnjiči da je, pre ovog događaja, na nacionalnoj osnovi vređao osobe koje su gledale njegov snimak na jednoj društvenoj mreži.

Inače, policija je protiv I. M. početkom oktobra, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara, pa je privremeno udaljen iz MUP-a.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, I. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

E. B. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike