Ubila ih prejaka reč: „Pobiću go*na i svinju",„idem da mučim vepra“, a onda im je Velja presudio

16.08.2021

18:45 >> 05:33

0

Autor: Lj. Keković

Neke od žrtava Veljka Belivuka možda bi bile žive da su držali jezik za zubima i imale manje poverenja u prijatelje koji su ih prodali

Ubila ih prejaka reč: „Pobiću go*na i svinju",„idem da mučim vepra“, a onda im je Velja presudio
Copyright Miljković i Belivuk/Printscreen

Nemanja Lakićević igrao je ulogu zabrinutog prijatelja, a zapravo je omogućio da Zdravko Radojević bude otet i potom svirepo ubijen.

Neke od žrtava Veljka Belivuka možda su i mogle izbeći otmicu i strašnu smrt u kući strave u Ritopeku, u kojoj su nastale najstrašnije fotografije mučenja i kasapljenja, da su držali jezik za zubima i imale manje poverenja u prijatelje koji su ih „prodali“ ovom klanu i navukli ih direktno pod nož beskrupuloznim kriminalcima.

Pročitajte još

Zdravko Radojević verovao je Nemanji Lakićeviću, jer je ovaj bio dobar prijatelj njegovog pokojnog brata, kome su navijači „Crvene Zvezde“ oslikali mural u Kotežu, preko koga je, uoči Zdravkove otmice, bio naslikan muški polni organ, sa ispisanom porukom: „“Zdravko pič.. j….. ti sve”.

Pink/Printscreen

Radojević je, zbog navodnog sukoba oko prodaje droge, poslao svom prijatelju Lakićeviću poruku na aplikaciji “Skaj” u kojem ga je pitao šta radi, a potom mu rekao da “nije nikako” i da su mu opet išarali mural od ubijenog brata i poručio: “Brate pobiću ih javno sve”.

Po toni poruka vidi se da je Radojević bio očajan, ogorčen i besan zbog prežvrljanog grafita njegovog pokojnog brata. “Prijatelja” je pitao da li može da mu pomogne da “pobije go*na”, misleći na ekipu Velje Nevolje.

– Ma brate oni mene mrze, pa mrze. Očima ne mogu da me vide. To je ona svinja debela uradila (Belivuk). Ubiću svinju javno” – napisao je Radojević Lakićeviću, ne znajuću da ovaj, kako se navodi u optužnici, samo igra ulogu zabrinutog prijatelja, a zapravo je omogućio da Radojević bude otet i potom svirepo ubijen.

Zdravko Radojević/Foto: Printskrin

Zdravko je nestao 10. novembra 2020. godine, a nekoliko narednih dana, dok supruga nije prijavila policiji nestanak, na vezi je bila upravo sa Lakićevićem, koji joj je sa aplikacije „Skaj“ prenosio lažne poruke od supruga, za koga se veruje da je već tada bio mrtav.

Da nešto nije u redu, Radojevićeva supruga je posumnjala kada joj je Lakićević pročitao navodnu Zdravkovu poruku njoj namenjenu, jer joj je bilo čudno da joj se nije obratio sa Ljubice, kako je uvek to činio.

Kako je ispričala policiji, njen supug Zdravko bio je sa Lakićevićem baš u prisnim odnosima i u njega imao poverenja.

Znali su se više od 20 godina jer je Nemanja bio dobar drug sa Zdravkovim pokojnim bratom.

Lazar Vukićević

Krenuo na sastanak sa kog se nikada nije vratio

„Idem da overim debelog” – poslednje je što je Beograđanin Lazar Vukićević rekao prijateljima prošlog oktobra kada je krenuo na sastanak u Ritopeku sa kog se nikada nije vratio.

Vukićević je u kuću strave u Ritopeku namamljen pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja!

Prema tragovima pronađenim u kući u Ritopeku, koje pripadnici klana nisu uspeli da uklone i operu, zaključuje se da je Vukićević dugo i brutalno mučen, a potom tu i ubijen.

Vukićević je vodio poslove sa drogom, i jedno vreme je sarađivao sa Belivukom, a prema svedočenju njegovog oca, sin mu je pre svega stradao jer je nekada davno bio u vezi sa sadašnjom suprugom Balivukovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića, što ovaj nikako nije mogao da podnese.

Miljković sa telefona žrtve mamio neprijatelje u Ritopek Printscreen/Pink

Prošle godine, Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju.

Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da “dođe da ubije Velju“. Vukićević je tada rekao: “Idem da overim vepra” i uputio se ka Ritopeku.

Nije ni slutio da je u pitanju jeziva nameštaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

Vukićević je poslednji put viđen 16. oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Njegova porodica je dva dana kasnije prijavila njegov nestanak i izrazila sumnju da je otet.

Lazar je široj javnosti postao poznat prošle godine kada je ispod automobila njegovog oca, a koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava.

Hapšenje klana Veljka Belivuka Foto: mup. gov.rs

Protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove ekipe pre nekoliko dana je u Tužilaštvu za organizovani kriminal podignuta je optužnica. Na optužnici je, u ovom trenutku, 31 ime. Okrivljeni su Veljko Belivuk (35), Marko Miljković (30), Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32), Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakićević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Vuk Vučinić (29), Marko Andrić, Bojan Hrvatin i Aleksandar Š.

Svi su u pritvoru osim Vučinića, koji se brani sa slobode.

Pored njih, na optužnici su i kasnije uhapšeni Vojislav Đorđević (19), Slobodan Mitić (40), Aleksa Dunjić (24), Miloš Selak Lukić (21), Aleksa Stošić (22), Filip Ivanovski i Mijat S. (22).

Pročitajte još

Oni se sumnjiče za otmicu i silovanje, koje su počinili po Belivukovom nalogu. Reč je o neposlušnom “vojniku” – I. S., koji je sada pod zaštitom policije i ima status oštećenog.

Optužnica ima više od 322 strane sa dokazima i ostalim optužbama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike