Serija krvavih obračuna: Kako je Novi Pazar postao Divlji zapad

24.10.2023

20:45

0

Među ranjenima i izbodenima našla su se i dvojica maloletnika

Serija krvavih obračuna: Kako je Novi Pazar postao Divlji zapad
Ilustracija - Copyright Profimedia

Novi Pazar je u poslednjih nekoliko meseci bio poprište velikog broja krvavih obračuna, a građani tvrde da im se grad pretvorio u Divlji zapad. Pucnjave, masovne tuče, ubadanja nožem, paljenja automobila i krijumčarenje droge, samo su neka iz lepeze krivičnih dela koja su zapljusnula ovaj grad.

U većini obračuna u Novom Pazaru kao oružje korišćeni su noževi, a česta su i paljenja automobila iz osvete.

Poslednji incident zbio se u nedelju, kada je nepoznati napadač pucao na taksistu u blizini specijalne bolnice "Novopazarska banja" i ranio ga u nogu. Povređeni taksista je brzo transportovan u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, gde mu je pružena medicinska pomoć, a za napadačem traga policija.

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Avdo Međedović” izboden je 20. oktobra nožem u stomak tokom svađe sa vršnjakom u dvorištu škole. Pet dana ranije, još jedna maloletna osoba zadobila je ubodne rane nožem u pešačkoj zoni u Novom Pazaru.

U dve odvojena pucnjave u septembru bilo je ranjenih, a jedna osoba je podlegla povredama. Prvi okršaj dogodio se 24. septembra, kada su dvojica muškaraca ranjena ispred jednog ugostiteljskog objekta, a drugi deset dana ranije, kada je mladić (21) pogođen hicem u glavu i preminuo je posle 12 dana borbe za život.

Tuklo se 20 ljudi

U Novom Pazaru, u internet klubu "Sinema", u noći između 24. i 25. septembra maskirani napadač nožem je ubo Harisa R. (22), koji je zadobio povrede opasne po život. Napad se dogodio u Gradskoj ulici, a povređeni mladić je prevezen u bolnicu i život mu je ugrožen. Za napadačem se tragalo.

Pretila masakrom gorim od Kostinog

Učenica sedmog razreda Osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru je slala preteće poruke najboljoj drugarici i protiv nje će biti preduzete sve zakonske mere. One su bile najbolje drugarice, a kada su devojčicu ispitivali, ona je navodno rekla da se šalila. Devojčica je pretila sa lažnog TikTok profila, i to 15 dana. Najboljoj drugarici je pretila ubistvom i klanjem, tvrdeći da će izvesti gori masakr od onog koji je uradio Kosta K. u majuu  OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Nasilje je dodatno eskaliralo masovnom tučom u centru Novog Pazara 1. oktobra, kada je oko dvadeset ljudi učestvovalo u obračunu. Očevici su opisivali da se nije znalo ko koga udara, a u opštem haosu povređeno je nekoliko ljudi, od kojih jedna osoba teže. Policija je posle incidenta privela desetak osoba.

Tanjug/Emir Kapetanović
Ilustracija

Incident sa paljenjem automobila dogodio se 7. oktobra, kada je BMW X3 zapaljen u ranim jutarnjim satima. Policija je brzo reagovala, ugasila vatru i uhapsila osumnjičenog.

Pored nasilnih incidenata, grad se suočava i sa ozbiljnim kriminalnim aktivnostima. Muškarac E. O. pobegao je iz Tužilaštva 30. septembra i slomio staklena vrata tokom bekstva. Policija ga je prethodno uhapsila i osumnjičila za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Starac od 74 godine uhapšen je 28. septembra nakon što je policija pronašla oružje i municiju u njegovoj hotelskoj sobi.

Krvavi obračun u kome je Elvis K. (41) nožem izbo Mersudina I. (42) odigrao se 7. juna u 22.45 u Dubrovačkoj ulici. Svemu je prethodila svađa, nakon čega je Elvis K. nožem ubo u stomak i u obe podlaktice Mersudina I., koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život. Elvis je pobegao i za njim je tragala policija.

Tanjug/Emir Kapetanović
Uviđaj posle obračuna u Novom Pazaru

Adis Ćorović (31) iz Novog Pazara uhapšen je sredinom avgusta zbog sumnje da je nasmrt izbo nožem sugrađanina Azera Ajdinovića (34), inače oca troje dece, posle svađe zbog parking-mesta u Ulici Stane Bačanin blizu centra Novog Pazara.

Uhapšeni Ćorović je navodno nakon svađe više puta ubo nožem u grudi Ajdinovića, koga su lekari po dolasku bezuspešno pokušavali da reanimiraju. Očevici su tvrdili da je povod za obračun bila svađa zbog parkiranja.

Nož sevnuo i na svadbi

To nije bio jedini obračun zbog saobraćaja. Početkom maja, policija iz Novog Pazara tragala je za I. L. (39) iz ovog grada pošto je svom sugrađaninu E. M. (29) posle saobraćajnog udesa zario nož u grudi. U Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru dogodio se sudar motocikla kojim je upravljao E. M. i automobila koji je vozio I. L. Zatim je došlo do prepirke između dvojice vozača, pa i tuče, da bi u jednom trenutku I. L. potegao nož kojim je E. M. ubo u grudi. E. M. je sa povredom srčane maramice hitno prebačen u novopazarsku bolnicu, a potom transportovan u Klinički centar Srbije u Beogradu.

Kamere sa okolnih objekata su snimile tuču i trenutke kada se E. M. drži za mesto uboda i kasnije pada na ulicu, odnosno kada I. L. ulazi u automobil kojim je pobegao sa lica mesta.

24sedam Profimedia
Ilustracija

U prilog činjenici da u Novom Pazaru u obračunima sevaju noževi, ide i događaj sa početka 2020. godine. Novopazarac E. Š. povređen je oko 3.30 u tuči koja je izbila u strogom centru grada. On je zadobio povrede nožem i zbrinut je u novopazarskoj Opštoj bolnici u kojoj se nalazio i napadač, kome je pomoć ukazana zbog povreda zadobijenih u tuči.

U jednom poznatom ugostiteljkom kompleksu u Novom Pazaru izbila je krajem avgusta masovna tuča tokom koje je jedna osoba ubodena nožem. Bila je svadba i onda je odjednom došlo do koškanja. Nekoliko muškaraca se potuklo, a sevali su i noževi. Jedna osoba je ranjena, a jedna je privedena u policiju.

Luksuzni automobili paljeni su i u martu i avgustu ove godine. Zabeleženo je i da su u jednom danu početkom avgusta zapaljena dva automobila. Goreo je takođe i jedan lokal, a zbog sumnje da su ga zapalili privedeni su otac i sin. U plamenu je, takođe, bilo i nekoliko kuća.

Novopazarska policija uhapsila je nekoliko narkodilera, a jedna od najčudnijih zaplena bila je ona u kojoj je droga nađena u vozilu Hitne pomoći.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike