Sačekuša za Karleušinog dečka: Ubijen posle sahrane oca brutalnog ubice Belivukovog klana! Kako je pevačica izbegla smrt

17.08.2021

06:39 >> 07:57

0

Autor: Lj. K.

Ćandu su pratili, krenuli su da ga ubiju u trenutku kad je pored njega sedela Jelena Karleuša

Sačekuša za Karleušinog dečka: Ubijen posle sahrane oca brutalnog ubice Belivukovog klana! Kako je pevačica izbegla smrt
jelena karleusa place - Copyright Jelena Karleuša ,,Zvezde Granda" screenshot

Zoran Davidović (28), poznatiji pod nadimkom Ćanda, s Miljakovca, izrešetan je 2000. godine u automobilu “audi A8” na uključenju za auto-put Zagreb – Beograd.

Ubijen je na povratku sa sahrane tadašnjeg „kralja novosadskog podzemlja“ Branislava Lainovića Dugog, koji je dve decenije kasnije „oživeo“ u medijima zbog svog sina Ljubomira, koji je, kako se sumnja, bio jedan od najbrutalnijih ubica klana Veljka Belivuka.

Pročitajte još

Ljubomir je, kako se sumnja, učestvovao u ubistvu dvojice vođa „škaljarskog klana“ u Atini, a prema navodima svedoka saradnika u postupku protiv Belivuka, on je ubio i vođu „Alkatraza“ Kiću Markovića, a neke sumnje ukazuju na to da je za „kavački klan“, sa svoje 23 godine, učestvovao u ubistvu deset osoba.

Ubistvo “škaljaraca” u Atini YouTube/OneTV

Snimci njegovog brutalnog mučenja i ubistva kružili su aplikacijom „Skaj“, i prvo se verovalo da su ga u znak odmazde ubili „škaljarci“, međutim, sve više se veruje da je to uradio upravo Belivukov klan, jer su smatrali da je nepouzdan svedok, a moguće je i da je imao određene kontakte sa nekim drugim mafijaškim grupama.

Njegov otac ubijen je ispred hotela „Srbija“ u Beogradu 20. marta 2000. godine, a ubili su ga pripadnici „zemunskog klana“.

Sa Lainovićeve sahrane iz Novog Sada, Zoran Davidović i Ivan Stojanović vraćali su se „audijem A8“.

Na uključenju na auto-put Beogad – Zagreb ispred njih se nalazilo nepoznato vozilo koje je polako kočilo.

Ubistvo Branislava Lainovića Printscreen Youtube/Rudar 7

Videviši kola ispred kako koče, Stojanović je usporio sivo-metalik “audi A8“. U tom trenutku, s leve strane prišao je „audi“ sa napadačima.

U paralelnoj vožnji odjeknuli su rafali. Napadači su ispalili oko 30 metaka kalibra 7,62 mm koji su precizno pogađali žrtve u vrat i glavu, usmrtivši ih na licu mesta.

Policija je po dolasku na mesto pucnjave raspisala potragu za „audijem“, kao i za još jednim vozilom istog tipa koje je imalo jagodinske registarske tablice, a za koje se sumnjalo da su se u njemu nalazile osobe umešane u dvostruko ubistvo.

Davidović i Stojanović ubijeni su u „audiju“ koji je bio u vlasništvu Mirka Tomića zvanog Bosanac, iz Zemuna, koji je 13. februara izrešetan u svom „golfu 4“ na Bulevaru Nikole Tesle, nedaleko od poslovnog centra „Ušće“.

“Audi A8“ pasioniranog zemunskog kockara Davidović i Stojanović su uzeli u Novom Sadu.

Zemunski klan Printscreen/Mup

Navodno, vozilo je bio kod Branislava Lainovića, posle čije sahrane je trebalo da ga dvojica mladića vrate u Beograd. Po gradu su u to vreme kružile priče da je taj „audi“ na neki način uklet, jer je sve koji su ga vozili zadesila neka strašna sudbina.

Jedan od svedoka saradnika na suđenju „zemunskom klanu“ rekao je da je sada pokojni Nenad Opačić, vođa „veterničkog klana“, dojavio Dušanu Spasojeviću da je Davidović promenio auto na povratku kući, a u ubistvu je učestvovala uigrana trojka – Nikola Bajić je bio vozač, a pucali su Sretko Kalinić i Mile Luković zvani Kum.

– Potpuno sam upoznat iz njihovih priča da se vrše pripreme za Ćandinu likvidaciju. Znam da su pričali kako su ga pratili, da su ga jednom upratili, krenuli na njega, ali da su videli da u vozilu pored njega sedi tadašnja njegova devojka Jelena Karleuša, te su zbog toga odustali od pucanja. Koliko sam razumeo, nisu hteli da dođe do slučajnih žrtava, pogotovo žena i dece – ispričao je svedok.

Razlog Ćandine likvidacije je njegova bliskost sa Dugim, ali i uklanjanje svih onih koji bi mogli eventualno da im smetaju u njihovim poslovima.

Zoran Davidović, kao član takozvane banjičke ekipe, bio je dobro poznat u krugovima bliskim beogradskom podzemlju, mada nikada zvanično nije bio u sukobu sa zakonom.

Antonio Ahel/ATAImages

Rođen je na Miljakovcu, gde je i živeo, i u tom naselju je izgradio velelepnu kuću.

U mesecima koji su prethodili ubistvu, Ćanda je često viđan u društvu Zorana Uskokovića Skoleta, a jedno vreme je bio i prijatelj sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

O Davidovićevim poslovima malo ko je znao, mada se tvrdilo da je ulagao novac samo u unosni biznis. Pripisivali su mu i trgovinu narkoticima i ukradenim automobilima, ali ga zbog tih dela policija nikada nije privodila.

Pročitajte još

Planirao je da se sa Miljakovca preseli u kuću u Zemunu, koju je gradio i u kojoj je trebalo da živi sa Jelenom Karleušom. Posle ubistva Davidovića, Karleuša je prekinula karijeru na godinu dana, a jednom prilikom je na pitanje novinara o tome odgovorila: “Zar da pevam stihove ‘A ti si meni zdrav i živ’…”

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike