Mi tebe čekamo, znamo ko si ti: Optuženi napadači na sina premijera RS

19.10.2023

15:11

0

Autor: 24sedam

Incident se dogodio kod kafane "Kod deda Stavre"

Mi tebe čekamo, znamo ko si ti: Optuženi napadači na sina premijera RS
Radovan Višković - Copyright Printscreen/YouTube

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv S.M. (36) i P.M. (28) zbog sumnje da su 20. septembra pretili smrću Marku Viškoviću, sinu predsednika Vlade Republike Srpske.

Oni su, kako tvrdi Tužilaštvo, u Surčinskoj ulici kod kafane "Kod deda Stavre",  ugrozili sigurnost više osoba pretnjom da će napasti na njihove živote i tela, što je izazvalo uznemirenost građana Viškoića i još četiri osobe - B.D, S.Ž, T.V. i T.P.

To su izveli na taj način što su na parkingu ispred objekta gde se sin Radovana Viškovića sa obezbeđenjem, zaustavili vozilo, nakon čega mu je M. S. poručio: "Mi tebe čekamo i mi znamo ko si ti". Potom su okrivljeni izašli iz vozila, ušli u verbalnu raspravu sa oštećenim i pripadnicima obezbeđenja, da bi onda oštećeni u strahu za svoj život i telo odgurnuo okrivljenog M.P.

Nakon toga, okrivljeni su ušli u svoje vozilo i krenuli ka Surčinu, a kada su gosti iz pomenutog objekta dolazili do parkinga ispred, okrivljeni su svojim vozilom i to velikom brzinom prošli pored prisutnih, te tako izazvali strah i ugroženost kod oštećenih. Zbog zabinutosti za bezbednost svih lica događaj je prijavljen policiji.

Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost S.M, tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od godine i sedam meseci, uz istovremeni predlog da mu se produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti delo.

U odnosu na okrivljenog P.M. tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne kazna zatvora od osam meseci.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike