Pratio ženu sedam ulica, pa joj oteo 1.500 dinara: Mladi razbojnik "ordinirao" Požegom - ovo mu nije prvi napad

18.10.2023

18:02

0

Poslednjeg dana u januaru ove godine, oko 19.30 sati u Čačku, počinio je razbojništvo u pokušaju

Pratio ženu sedam ulica, pa joj oteo 1.500 dinara: Mladi razbojnik "ordinirao" Požegom - ovo mu nije prvi napad
Ilustracija - Copyright RINA

M. S. (24) iz Požege koji je u Čačku bio optužen za tri krivična dela - tešku krađu, razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja, nagodio se sa tužilaštvom pa mu je čačanski Osnovni sud izrekao kaznu od jedne godine zatvora koju će izdržati u svom stanu, uz primenu elektronskog nadzora.

- On je 4. aprila prošle godine u blizini jednog kafića u središtu grada ugledao ženu koja je držala novčanik u jednoj a kesu s namirnicama u drugoj ruci. Oštećenu je pratio kroz čak sedam ulica, na odstojanju od 10 metara i kad je došla do grade gde stanuje prišao joj s leđa i rukom uhvatio oko vrata, da ne može da okrene i da ga vidi. Drugom rukom je istrgao novčanik i počeo da beži prema Medicini rada, iz novčanika izvadio 1.500 dinara pre nego što ga je bacio. Žena je povikala: "Držite lopova", a optuženom je u susret naišao slučajni prolaznik, pa se lopov uplašio, bacio pare i pobegao - potvrđeno je za RINU. 

Poslednjeg dana u januaru ove godine, oko 19.30 sati u Čačku, počinio je razbojništvo u pokušaju, tako što je napao radnicu menjačnice koja je upravo zatvorila radnju, i uz pretnju predmetom nalik na pištolj povikao - "Daj pare, daj pare, ubiću te".

Radnica se okrenula licem prema optuženom, sve vreme dozivala pomoć i krećući se unazad u jednom trenutku pala na ulicu, posle čega je napadač pobegao.

U stanu optuženog, nedaleko od glavne gradske pijace, pronađeno je pet bojevih i pištoljskih metaka, koje je držao bez dozvole.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike