Otac mališana koji je preminuo od leukemije: Voleo bih da se taj zakon jednog dana zove Lavov

17.08.2021

20:05 >> 21:38

0

Autor: A.S.

Želim da svog jedinca sahranim dostojanstveno i da vidim kako da nastavim život dalje

Otac mališana koji je preminuo od leukemije: Voleo bih da se taj zakon jednog dana zove Lavov
Copyright Ilustracija/Pixabay

Dvogodišnji Lav Popović koji je bolovao od leukemije, nakon dvomesečne borbe na  odeljenju intenzivne nege u bolnici u Novom Sadu, juče je izgubio bitku.

Priča o malom Lavu, skrenula je pažnju javnosti nakon što je njegov otac Nemanja Popović počeo štrajk glađu ispred Ministarstva zdravlja jer, kako tvrdi, njegovom sinu nije dopušteno da prima eksperimentalnu terapiju kanabioidima bez THC-a, koja bi mu, tvrdio je, spasila život.

Pročitajte još:

Tokom jučerašnjeg dana, mediji su prenosili brojne izjave u vezi ovog slučaja, a sada su do javnosti stigle reči oca Nemanje.

Otac me je zamolio da objavim tekst.Lav je bio bolestan, imao je tesku lekemiju(ne zna vise koja iz razloga jer je…

Posted by Olivera Burazor on Уторак, 17. август 2021.

– Lav je bio bolestan, imao je tesku lekemiju(ne zna više koja iz razloga jer je očito jako teško utvrditi, ne razumem se u medicinu). Ards je bio tu kao nuspojava. Doktori su dali sve što su mogli. Ja sam pokušao sa državom da probam da nabavim neku terapiju koja bi možda radila, a koja možda i ne bi ali sam morao da probam. Nikakvo nasilje me ne interesuje. Želim da svog jedinca sahranim dostojanstveno i da vidim kako da nastavim život dalje. Što se tiče legalizacije marihuane u Srbiji, nadam se da će se jednog dana to desiti kako bi naučnici mogli da istražuju i dokazuju lekovitost te biljke. Voleo bih da se jednog dana taj zakon zove, Lavov zakon. Voleo bih da ove moje reci dođu do javnosti. Dete neće imati obdukciju, biće kremirano – navodi se u poruci koja kruži društvenim mrežama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike