Otkrivamo ko je ljubavnica Velje Nevolje: Atraktivna brineta iz kancelarije ugledne firme radila za krvožedne kriminalce

19.08.2021

19:00 >> 07:16

0

Autor: 24sedam

M. R. postala direktor u trenutku kad je Belivukov klan, zajedno sa saradnicima iz vrha policije, ali i sveta biznisa i politike, bio nedodirljiv

Otkrivamo ko je ljubavnica Velje Nevolje: Atraktivna brineta iz kancelarije ugledne firme radila za krvožedne kriminalce
Copyright 24sedam/Pixabay

Kakav je u ovom trenutku pravni status M.R., ljubavnice Veljka Belivuka, kod koje je pronađeno pet kriptovanih telefona sa monstruoznim snimcima i fotografijama žrtava koje je ovaj klan zverski likvidirao, neizvesno je, ali sudeći po tome kako se ova devojka infiltrirala u svet bogatih moćnika, veruje se da će uspeti da napravi nagodbu kojom će joj se garantovati kakva takva sloboda.

Nakon hapšenja Belivukove kriminalne grupe i upada policije u stan M. R., otkriveno je da je ona do tog trenutka bila zaposlena kao direktor u jednoj medijskoj kući, u koju je, kako se osnovano sumnja, ulagan novac iz kriminala, ali ne samo od strane Belivuka, već i od njegovih saradnika u vrhu srpske policije, da bi se ubacio u legalne tokove.

Pročitajte još

To joj, međutim, kako otkriva izvor našeg portala iz istrage, nije bilo prvo zaposlenje na visokoj funkciji, jer je pre postavljenja na čelo medijske kuće, radila kao poslovni sekretar u jednoj uglednoj marketinčkoj agenciji.

Veljko Belivuk YouTube/Printscreen

– U toj firmi radila je kao sekretarica i bila upućena u određene poslove i samim tim bila na izvoru informacija, a da li je neka od saznanja prenosila određenim kriminalnim krugovima ili centrima moći, to se, za sad, još utvrđuje – objašnjava naš sagovornik.

Dodaje i to da je M. R. prešla na funkciju direktora medijske kuće u trenutku kad je Belivukov klan, zajedno sa njihovim saradnicima iz vrha policije, ali i sveta biznisa i politike, bio nedodirljiv.

Kontrolorka vesti bez iskustva

M. R. je, kažu, u tom mediju imala ulogu takozvanog kontrolora, što je podrazumevalo da kontroliše najvažnije vesti koje se objavljuju, iako sa novinarstvom, do tad, nije imala dodirnih tačaka, a skrivena uloga joj je bila da prati pranja para od kriminala.

M. R. je u svojim telefonima i računaru čuvala više od 200 fotografija i 16 video-zapisa brutalnog mučenja i iživljavanja nad žrtvama klana, koji su važni dokazi u procesu protiv Belivuka i njegove kriminalne organizacije.

Slike stravičnih mučenja i ubistva žrtava pronađeni u kriptovanim telefonima

Odmah je pristala na saradnju sa policijom i dala šifre za otključavanje kriptovanih telefona.

-Osim fotografija i snimaka jezivog mučenja žrtava, u telefonima i računaru M. R. pronađena je i komunikacija koju je imala sa Belivukom i ostalim pripadnicima grupe.

Sami sebe ukopali

I ona je, kao i ostali pripadnici Belivukove grupe, funkcionisala pod paravanom navijačke grupe Principi, imala kriptovani telefon za komunikaciju.

Od pet telefona, istražitelji jedan nisu uspeli da otvore.

Inače, prvi put se u istrazi zločina u našoj zemlji pojavio ovakav dokaz, stotine slika i snimaka koje su sami izvršioci snimali, razmenjivali i čuvali.

Hapšenje Belivukove kriminalne grupe Printscreen/Mup/ATA Images

Trenutno se radi istraga bankovnih računa koje je na svoje ime imala otvorene.

Navodno, sumnja se da je Belivuk velike sume novca prebacivao na njeno ime, pokušavajući da sakrije trag i poreklo imovine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je  30. jula, optužnicu protiv Veljka Belivuka i njegove grupe.

Pročitajte još

Optužnicom je obuhvaćen 31 okrivljeni i predata je Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvđivanje.

Grupa, koju su predvodili uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, tereti se za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike