Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Studentskom gradu: Student van životne opasnosti

28.09.2023

00:19

0

Da Gama T.O. se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju

Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Studentskom gradu: Student van životne opasnosti
studentski grad beograd studenjak (6) - Copyright Printscreen/YouTube/ light2tube

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana državljaninu Gvineje Bisao Da Gama T. O. (24) osumnjičenom da je 26. septembra 2023. godine u sobi u Studentskom gradu pokušao da liši života N.T.K.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke, rečeno je Tanjugu u tom sudu. Osumnjičeni se danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem nakon čega je predložen pritvor.

Da Gama T.O. se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je on 26. septembra oko 2.30 časova u jednoj sobi u Studentskom gradu nakon kraće verbalne rasprave i fizičkog sukoba, oštećenog ubo kuhinjskim nožem, sečiva dužine 11 centimetara, u predelu donjeg dela stomaka i leve nadlanice, nanevši mu na taj način tešku telesnu povredu opasnu po život.

Nakon toga je pobegao u drugu sobu, gde je pronađen i uhapšen, dok je oštećeni hospitalizovan.

Kako Tanjug saznaje, oštećeni i osumnjičeni sukobili su se zbog klima uređaja, osumnjičeni je hteo da je uključi, a oštećeni se protivio, zbog čega je počela svađa i tuča.

Njih dvojica su cimeri protekle tri godine i ranije se nisu svađali.

Đukić Dejanović: Student izboden u sukobu je van životne opasnosti

Strani državljanin, student koji je izboden nožem u sukobu u Studentskom gradu u Novom Beogradu, trenutno je van životne opasnosti, izjavila je danas za Tanjug ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka je podsetila da je došlo do sukoba dva strana državljana i da je jedan ranjen, ali i da je najbitnije da je on sada dobro i da je van životne opasnosti.

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
 

Na pitanje o najavljenom protestu četiri prosvetna sindikata, Đukić Dejanović je naglasila da Vlada Srbije, Ministartsvo prosvete i premijerka lično posvećuju veliku pažnju boljem statusu ljudi koji su zaposleni u prosveti.

Ministarka je istakla da je prosvetnim radnicima septembarska plata povećana za pet i po odsto, i dodala da će još za 10 odsto biti povećanje u januaru 2024. godine.

"Mi se nadamo da ćemo ići ka cilju koji imaju prosvetni radnici. Znamo sve njihove zahteve, razgovaramo sa njima i mislim da je dijalog između nas i njih u jednom povoljnom trendu i da će rezultati u 2024. godini biti u skladu sa najvećim delom njihovih zahteva", poručila je Đukić Dejanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike