Iz iksa u kec: Ovako je Beograđanka spiskala gazdinih pola miliona evra na klađenje

23.09.2023

14:29

0

Autor: Mi. S.

J. B. (42) preti kazna zatvora od dve do 12 godina

Iz iksa u kec: Ovako je Beograđanka spiskala gazdinih pola miliona evra na klađenje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Beograđanki J. B. (42) koja je optužena da je proneverila novac dva privredna društva i sebi pribavila korist od 55,9 miliona dinara, počelo je juče suđenje u Beogradu. Veći deo novca, kako se navodi u optužnici, ona je potrošila na online klađenje. Na teret joj se stavlja produženo krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Posle hapšenja, J. B. se na saslušanju u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u martu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

J. B. je, kako se navodi u optužnici, kao administrativni radnik zadužen za plaćanje obaveza dva privredna društva preko platforme za elektronsko plaćanje putem USB kartice - elektronskog sertifikata za autorizaciju plaćanja, od 18. februara prošle do 6. februara ove godine prisvojila novac koji joj je bio poveren u radu, vršeći uplate protivno ovlašćenju i bez odobrenja generalnog direktora.

Prilikom plaćanja, J. B. je, kako se sumnja, neosnovano vršila uplate sa računa tih privrednih društava, na svoja dva računa u bankama, pa je u pomenutom periodu sebi prebacila ukupan iznos od 55.940.298,00 dinara, kroz ukupno 162 novčane transakcije, a na štetu privrednih društava.

Nezakonite transakcije, kako se navodi. prikrivala je prepravljanjem izvoda o uplati, a veći deo novca potrošila je na online klađenje.

Proverama je utvrđeno da je u jednoj kladionici, na nalogu otvorenom na njeno ime, vršila uplate za online klađenje i u navedenom periodu potrošila ukupno 53.719.649 dinara.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike