Dete se povredilo, a porodica upala u gužvu na Pančevcu: Sada svi pričaju o herojskom činu dvojice policajaca!

21.09.2023

09:44

0

Policijska pratnja omogućila je ujaku da za svega nekoliko minuta stigne do Urgentnog centra, a detetu sa potresom mozga spasen je život

Dete se povredilo, a porodica upala u gužvu na Pančevcu: Sada svi pričaju o herojskom činu dvojice policajaca!
Ilustracija - Copyright YouTube

Prošlog četvrtka došlo je do neverovatnog spašavanja deteta koje je palo sa stolice i povredilo glavu.

Naime, u svemu su učestvovala dva policajca koji su, kada je porodica krenula da odveze dete u Urgentni centar.

Porodica je iz Borče krenula ka Urgentnom centu, ali je na Pančevačkom mostu bila gužva, a zabrinuti ujak deteta zamolio je na semaforu pomoć policajaca koji su bili u vozilu na semaforu.

Policijska pratnja omogućila je ujaku da za svega nekoliko minuta stigne do Urgentnog centra, a detetu sa potresom mozga spasen je život.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Policajci nisu oklevali, dali gas

Kako pišu Novosti, u četvrtak oko 19.40 policijski automobil je zastao na semaforu, a iz vozila koje je stalo pored njih jedan čovek zatražio je pomoć. On je dvojici mladića, koji rade u policijskoj ispostavi u Borči, objasnio da je sin njegove sestre životno ugrožen i da dete ne daje znake života, a zatim ih pitao da li ikako mogu da im pomognu da stignu do Urgentnog centra.

Policajci nisu oklevali, dali su gas, a za njima je na ovu trku za život krenuo i ujak jednogodišnje bebe.

- To su dva mlada momka. Oni su uspeli da stignu od Pančevačkog puta do Urgentnog centra za pet minuta - rekao je njihov sagovornik, upoznat sa akcijom spasavanja.

"Vodila ih je misao da daju sve od sebe kako bi spasili dete"

- Kada smo kasnije pričali sa njima, rekli su da nisu razmišljali. Vodila ih je misao da daju sve od sebe kako bi spasili dete. I najviše su brinuli o tome da li će stići do Urgentnog centra na vreme. Posle smo saznali da je dete imalo jak potres mozga. Kao da ih je sam Bog poslao da stanu na semafor pored nas.

Kako je Novostima ispričao sagovornik, mladići koji su učestvovali u ovoj borbi za život, nisu hteli da uznemiravaju porodicu dečaka.

- Oni nisu želeli da ih zovu kako im ne bi smetali, ali ih je zanimalo kako je dete. Srećom, ujak deteta javio se posle par sati i obavestio ih da je dečak dobro. Mladi policajci su bili srećni što su uspeli da spasu dete - rekao je sagovornik.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike